Ultimate News #65

Sziasztok! Nos, elérkeztünk az idei karácsony előtti utolsó újvilági összefoglalónkhoz, az Ultimate News 65. részéhez. Nem kizárt, hogy jövő héten engem is magával ragad az ünnepi hangulat, amelynek következtében akkor talán majd nem is találkozunk. De hogy kárpótoljalak titeket, ezúttal legalább két hétre elég finomságot hoztam nektek: márciusi előzetesek, eladási adatok, interjúk, hírek és képek kedvenc újvilági sorozatainkról, adatlap, és persze A Csodálatos Pókember 54. számának bemutatója! Hajrá!

Először persze a figyelmeztetés: SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Oké.

MÁRCIUSI ELŐZETESEK

2008. március. Az Újvilág Évének harmadik hónapja. A hónap, amikor mindenki tombol valahol. Magneto az Ultimate Spider-Man és a The Ultimates 3 számaiban tombol. Apokalipszis az Ultimate X-Men számában tombol. Thanos az Ultimate Fantastic Four számában tombol. Hulk az Ultimate Human számában tombol. Közben pedig a tomboló sikert aratott Ultimate Iron Man 2 véget ér. Hát akkor… tombolásra fel!

Ultimate Human #3
Írta: Warren Ellis
Ceruza- és borítórajz: Cary Nord

Folytatódik Hulk és Vasember csatája! De ki az a Peter Wisdom, és mit akar Tony Starktól és Bruce Bannertől? És miért nem tudja egyik hős sem kezelni a másik énjét? Warren Ellis (Ultimate Galactus-trilógia) és Cary Nord (Conan) párosa elhozzák a válaszokat!

Ultimate Iron Man 2 #4
Írta: Orson Scott Card
Ceruza- és borítórajz: Pasqual Ferry

Vasember eredettörténetének utolsó fejezete! Hogyan birkózik meg Tony Stark a teljes amerikai kormánnyal? Ki az az Ostor (Whiplash)? A többszörös díjnyertes Orson Scott Card és Pasqual Ferry (Ultimate Fantastic Four) minden szálat elvarrnak a fémes hős múltjában!

Ultimate Spider-Man #120
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

Vendégszerepben az X-Men! Most, hogy Peter Parker egyik osztálytársáról kiderült, hogy mutáns, kezdetét vette érte a küzdelem! Magneto, a Mágnesesség Ura máris sajátjaként tekint az új mutánsra, de ehhez az X-Mennek is lesz egy-két szava! Hatalmas harc bontakozik ki New York utcáin, és falmászó hősünk egyenesen a közepébe csöppen! Brian Michael Bendis és Stuart Immonen második közös sztorija, a Spider-Man and his Amazing Friends a fináléjához érkezik!

Ultimate X-Men #92
Írta: Robert Kirkman
Ceruza- és borítórajz: Salvador Larroca

Hé, ezek ketten a borítón… Végítélet (Onslaught) és Viszály (Stryfe)?! Apokalipszis terve a megvalósulás felé halad, miközben a leigázott X-Men tagjai megpróbálnak még egy utolsó erőfeszítéssel szembeszállni a veszedelemmel. Eközben azonban két halálos fenyegetés is érkezik, akik mellett már biztos, hogy az ifjú mutánsok elbuknak! Sötét idők köszöntenek az X-Menre… Robert Kirkman (Marvel Zombies) és Salvador Larroca (Uncanny X-Men) párosától!

Ultimate Fantastic Four #52
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz: Tyler Kirkham
Borítórajz: Greg Land

Thanos tombolása folytatódik! Legutóbb Mr. Fantasztikus és Thanos összecsaptak a Kozmikus Kockáért – de akkor az most kinél is van? És miért ment át Fáklya és a Láthatatlan Nő egy borzalmas átváltozáson? És vajon túléli a Lény Thanos eddig sosem látott, harmadik gyermekének a támadását?

The Ultimates 3 #4
Írta: Jeph Loeb
Ceruza- és borítórajz: Joe Madureira

Ki lesz a Vadföld ura? Ki szállhatna szembe Magneto erejével? Hát mondjuk a Rozsomákkal kiegészült Különítmény! Eközben New Yorkban a Darázs egy olyan titokra derít fényt, amely mindent megváltoztat… Jeph Loeb és Joe Madureira sikersorozata folytatódik, és egyre közelebb ér az Ultimatum című végállomáshoz!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Nos, pajtások, azt hiszem, novemberben negatív rekordot döntöttek az Ultimate-kiadványok a tengerentúlon. Négy képregény (plusz az ingyenes Ultimate Marvel, ami értelemszerűen nem szerepel a listán), négy borzalmas helyezés… Nézzétek és könnyezzetek:

Ultimate-kiadványok helyezése 2007 novemberében


24. Ultimate Spider-Man #116 (62 ezer eladott példány)

51. Ultimate Fantastic Four #48 (43 ezer eladott példány)

85. Ultimate Vision #5 (28 ezer eladott példány)

93. The Ultimates Saga (25 ezer eladott példány)

Túl sokat nem is fűznék ehhez a listához. Az Ultimate Spider-Man még nagyjából talán tartja magát, de a többiek… Vérzik a szívem például az eddigi kedvenc újvilági minim, az Ultimate Vision 5. számáért, akárcsak az Ultimate Fantastic Four 48. számáért… Na jó, a The Ultimates Saga csak egy összefoglaló kiadvány volt, annak a helyezése talán érthető. Csak ennyit tudok vigaszként mondani. Haladjunk.

Oldalak: 1 2 3 4 5