Ultimate News #63

MINISOROZATOK

Ultimate Iron Man

Már csak pár hét, és megjelenik a 2. kötet 1. száma. Ennek örömére a Marvel újabb előzetes oldalakat tett közzé, köztük pár színeset szöveggel, és néhány fekete-fehéret is. Ezeket most én is megmutatom a kedves olvasóknak. A rajzoló Pasqual Ferry, az író Orson Scott Card, a történet pedig pontosan az 1. kötet után játszódik majd.
ADATLAP

Most következik a szokásos adatlap. Ezen a héten a Darázsról olvashatnak érdekes információkat. Parancsoljanak:

Darázs

Valódi neve: Janet Pym (lánykori nevén: Janet Van Dyne)
Egyéb nevei: Nincsenek
Személyazonossága: Közismert
Foglalkozása: Molekulabiológus, az amerikai kormány ügynöke
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Hank Pym (férj)
Csoporthoz tartozása: Különítmény, S.H.I.E.L.D.
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Két tudományos doktorátus, a New York Egyetemen is végzett tanulmányokat
Első megjelenése Amerikában: The Ultimates #2 (2002)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #32 (2. sorozat, 2006)

Története: Az ázsiai származású Janet Van Dyne Németországban, Düsseldorfban nőtt fel egy katonai bázis közelében, de az egyetemet már Amerikában végezte. A New York Egyetemre járt, ahol összebarátkozott egy hozzá hasonló, katonai múlttal rendelkező lánnyal, Betty Ross-szal, és randizni kezdett évfolyamtársával, Hank Pymmel, egy erősen instabil idegállapotú tudóspalántával, aki gyakran még verte is őt. Jan ennek ellenére meglátta a jót is Hankben, és vele maradt, majd végül össze is házasodtak. Alacsony önértékelése talán abból a tényből fakadt, hogy titokban mutáns volt, és erről senki más nem is tudott, csak Hank. A képessége abból állt, hogy képes volt rovar méretűre zsugorodni, és egyéb rovarszerű tulajdonságokkal is bírt. Amikor az amerikai kormányszervezet, a S.H.I.E.L.D. munkálatába álltak a híres tudós, Bruce Banner alatt, Jan hagyta, hogy férje mindenkivel elhitesse, hogy felesége méretváltoztató képessége az ő egyik genetikai fejlesztése. A későbbiekben Hank még számos tudományos áttörést ért el Jan DNS-ének vizsgálatával.

Testmagassága: 160 cm (képes változtatni)
Testsúlya: 48 kg (képes változtatni)
Szeme színe: Bíbor
Haja színe: Fekete
Képességei és felszerelése: A Darázs képes rovar méretűre összemenni, és zsugorodás közben rovarszerű szárnyakat növeszteni, amelyek lehetővé teszik számára a repülést. Ezen formájában bioelektromos energiával töltött „fullánkokat” is ki tud lőni ellenfeleire. Egy természetes neurologikus reflex gátolja meg abban, hogy olyan méretűre zsugorodjon, amelyet már nem bírna ki a teste. Előfordul, hogy bogarakat eszik, lárvaszerű fészket épít vagy tojásra emlékeztető tárgyakat „bocsát ki” testéből – mindezek a rovarszerű génállományának mellékhatásai. Janet kiváló molekulabiológus is, rendelkezik alapvető harci ismeretekkel, jól bánik a lőfegyverekkel, valamint majdnem folyékonyan beszél németül
Intelligencia: 4/7 (Tehetséges)
Erő: 3/7 (Átlagon felüli; a saját testsúlyának kétszeresét képes felemelni)
Gyorsaság: 3/7 (Emberfeletti; maximális sebesség: 1120 km/óra)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 4/7 (Közepes távolságból, közepes ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 3/7 (Edzett)

Köszönöm a figyelmet, az e heti összefoglaló véget ért. Mindenféle vélemény, kritika, megjegyzés írásához ajánlom figyelmükbe az Ultimate Marvel 4.0 fórumot, amely mindig nyitva áll a kedves olvasók előtt. Éljenek a lehetőséggel bátran. Találkozunk egy hét múlva. Viszontlátásra.

Oldalak: 1 2