Ultimate News #62

Főzőcske, de okosan Maniac apóval! A mai finomság: Ultimate News 62. kiadás módra! Hozzávalók:

  1 db Ultimate Marvel,
  1 db Ultimate Spider-Man,
  1 db Ultimate X-Men,
  1 db Ultimate Fantastic Four,
  1 db The Ultimates,
  1 db Ultimate Iron Man,
  1 db Ultimate Human,
  1 db Ultimate Vision, megannyi előzetes, pár rövidebb interjú, színes és fekete-fehér oldalak,
  1 db adatlap, valamint körítésnek egy csipetnyi Ultimatum!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Ízlés szerint ízesíthetjük figyelmeztetéssel is. SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! De csak csínján a figyelmeztetéssel: túl sok belőle megárthat!

ULTIMATE MARVEL

Kissé rendhagyó lesz az e heti összefoglaló, pajtások, ugyanis szinte végig egyetlen kiadvánnyal, pontosabban az abban közölt hírekkel fogunk foglalkozni. Ez a kiadvány a már korábban is említett ingyenes Ultimate Marvel, amely az előzetesekkel ellentétben december helyett már most megjelent Amerikában. Egy kis füzetecskét kell elképzelni, amelyben a jövő év nagy újvilági eseményeiről olvashatunk riportokat, előzeteseket, és még pár színes és fekete-fehér oldalt is kapunk melléjük. Mivel igen csekély rá az esély, hogy hozzánk is eljut ez a kis kedvcsináló minimagazin (hö, milyen vicces szó már ez… minimagazin…), ezért én most megpróbálom minél részletesebben ismertetni a benne leírt információkat. Szépen sorra veszem az összes tárgyalt sorozatot, lefordítom az érdekesebb interjúkat, és közben beszúrom azon előzetes oldalakat is, amelyeket korábban még nem láthattunk máshol. És ki tudja, talán a végén az is kiderül, mit jelent az a baljóslatú The Destruction of the Ultimate Universe alcím… Vagy nem.

Ultimate Marvel – The Destruction of the Ultimate Universe
Írta: Arune Singh
Borítórajz: David Finch

A klasszikus hősöket újraértelmező Újvilág örökre megváltoztatta a Marvel-képregényeket. Ebben a kiadványban bepillantást nyerhetünk a The Ultimates 3, az Ultimate Iron Man 2, az Ultimate Human és a többi újvilági sorozat elkövetkező számaiba, amelyek hamarosan teljesen átalakítják majd az Újvilágot. Lesz itt minden: exkluzív riportok a készítőkkel, korábban sosem látott rajzok… Az Újvilág átalakulása kezdetét vette – ugye ti sem akartok kimaradni belőle?

ULTIMATE SPIDER-MAN

Első megálló: Pókember! És ha itt van Pókember, akkor a vén kujon, Bendis bácsi sem lehet messze! Tény és való, hogy az egész Újvilágot ez a sorozat indította el hosszú útján, és ezért nagyon szeretjük. Az is tény és való, hogy még a mai napig a legsikeresebb havi megjelenésű újvilági sorozat, ami már mondjuk olykor kissé meglepő. Volt már egy rajzolóváltás, és Mark Bagley után a 111. számban Stuart Immonen vette át a rajzolói széket, de íróváltás (sajnos…) még nem. Talán nem is lesz soha. De lássuk, mit mond erről az emlegetett szamár, Bendis:

„Imádom ezt a sorozatot, és imádok benne minden egyes szereplőt! A mellékszereplőket, a gonoszokat, még a névtelen figurákat is, akik az utcákon sétálnak! És imádtam Mark Bagley rajzait is, és most Stuart Immonen alkotásait is legalább ugyanannyira! Tényleg nagyon sokat jelent nekem az Ultimate Spider-Man. Először is: ki ne szeretné Pókembert? És kinek ne tetszene, hogy ő írhatja az egyik Pókember-sorozatot? Számomra ez a munka a valóra vált álom, és soha, soha, soha nem akarok felébredni belőle!”

Istenem… Rakjon már valaki a feje mellé egy felhúzott vekkert… Na jó, folytassuk:

„És a rajongók, akik mindvégig kiálltak a sorozat mellett… Tényleg fantasztikusak. Ráadásul ennek a címnek köszönhető, hogy megírhattam az Ultimate Spider-Man játék sztoriját, hogy részt vehettem egy tévésorozat elkészítésében, és hogy találkozhattam magával Stan Leevel és Sam Raimivel is!”

Na és mit mond vajon a rajzoló, Stuart Immonen, aki Bendisszel ellentétben már méltán lehet büszke az eddigi munkájára?

„Hihetetlen, hogy ezen a sorozaton dolgozhatok. A bennem élő felnőtt minél tökéletesebb rajzokat akar készíteni, hogy megfeleljen a többi alkotó és a rajongók elvárásainak, de közben a bennem élő gyerek meg egyszerűen csak élvezi azt a lehetőséget, hogy Pókembert rajzolhat, amint hálóhintázik New York felhőkarcolói között! Persze nem könnyű a munka, mint ahogy egy havisorozat rajzolása sosem az. Tartani kell az iramot, ráadásul Brian folyamatosan 3-4 számmal előttem jár, úgyhogy jól kell beosztanom az időmet, hogy ne maradjunk le. Ugyanakkor nem akarok kapkodni sem, nem mehet a mennyiség a minőség rovására. Minden egyes oldalt gondosan, aprólékosan készítek el. Szerencsére Brian mindig percre pontos utasításokat ír az események haladását illetően, így könnyen egymás után tudom helyezni a képkockákat. A tusrajz és a színek meg szintén csodálatosra sikerülnek minden alkalommal.”

Szép, Stuart. Szép. De Bendis nem hagyja, hogy sokáig beszélj, és megint átveszi a szót…

„Az a varázsa ennek a sorozatnak, hogy olyan egyszerű a története. A 15 éves Peter Parkert megcsípi egy genetikailag módosított pók, ő pedig megpróbál rájönni, mihez is kezdhetne az újonnan kapott erejével. És lassan ráébred, hogy a nagy erő nagy felelőséggel is jár… És akkor ott van még Mary Jane is, akinek a viszonya Peterrel hasonló az enyémhez a középiskolai szerelmemmel annak idején. Mi is nagyon közel laktunk egymáshoz, és a legjobb barátok voltunk. Ha lettek volna szuperképességeim, én is biztos elmondtam volna neki!”

Kezeket fel, akit érdekel Bendis gyerekkora! Na? Senki…? Helyes. Akkor haladjunk tovább, és térjünk vissza Immonenhez.

„Rengeteg különböző elem megtalálható az Ultimate Spider-Man történetében: humor, melodráma, bizonytalanság, félelem, akció. A rajzaimmal megpróbálom mindig a legmegfelelőbben kihangsúlyozni az adott helyzethez passzoló érzelmet. Néha villámgyors akciójelenetek kellenek, néha csak beszélő fejek… Mindig más és más. A filmekben is mindig gyorsítják vagy lassítják a jeleneteket, vagy más színeket használnak egyes részeknél. Én is ezt próbálom megteremteni a rajzaimmal.”

És mi vár Pókemberre vajon 2008-ban? Halljuk, Bendis, halljuk!

„A 2008-as év az Újvilág Éve lesz, ennek megfelelően az Ultimate Spider-Man is iszonyatosan felpörög majd! Hamarosan véget ér a Death of a Goblin, amiben ténylegesen meghal egy Manó… Nagyon fontos sztori ez az egész sorozat szempontjából. Aztán jön a Spider-Man and his Amazing Friends, amelyben Pókember összeáll Jégemberrel és egy vadiúj Tűzcsillaggal! Utána jön pár lazulósabb egyrészes történet, majd következik a jövő év legnagyobb durranása Venommal és Vérontóval! Ez a sztori egyébként sokat merít majd a nagy sikerű videojátékból is.”


Huh. Na jó, akarsz még mondani valamit, Bendis?

„Úgy érzem, ennek a sorozatnak az írására születtem! Teli vagyok jobbnál jobb ötletekkel, és a nagy részüket még fel sem használtam! Szóval még jó ideig maradok, köszönöm szépen. Ez az eddigi legkedvesebb munkám.

Jaj, de jó… Na és te, Immonen?

„Én is nagyon kedvelem az újvilági Pókembert. Annak idején a klasszikus Pókember vezetett be a képregények világába, és most végre én is visszaadhatom a rajongóknak egy részét annak az élménynek, amit gyerekként átéltem. Remélem, elégedettek lesznek velem az olvasók.”

Az biztos, hogy én az vagyok! Hajrá!

Hohó, még ne lapozzatok tovább! Van itt még nektek egy csudaszép háttér három különböző felbontásban, rajta Pókemberrel és az ő Emézing Barátaival! Itt csekkoljátok, de szaporán ám!

Oldalak: 1 2 3 4