Ultimate News #58

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Hihetetlen, hogy már pont egy éve nyújtják ezt a minit, nem? Az meg még hihetetlenebb, hogy az eddigi 7 számból talán csak 1 vagy 2 volt igazán jó – mint például a legutóbbi rész, az első, amelyet Jeph Loeb írt. Ebben végre beindult kicsit a sztori, a látványos csaták mellett már végre izgalmas párbeszédeket is olvashattunk, és megtudtunk egyet s mást arról, hogy miért is történt mindaz, ami eddig történt. A héten pedig érkezik az utolsóelőtti szám, amelyből előzetest is tudok most nektek mutatni. Ahogy azonban elnézem ezt a pár oldalt, az az érzésem támad, hogy talán Loeb is elköveti majd azt a hibát, amit Bendis és Straczynski, vagyis hogy a történet helyett inkább a mega-giga-hiper-szuper látványos csatákra helyezi a hangsúlyt. Nem hisztek nekem? Hát akkor nézzétek meg az előzetes oldalakat alant. Semmi mást nem látni rajtuk, csak azt, hogyan ütlegelik egymást a hősök… Kiábrándító. Élénken remélem, hogy maga a képregény ennél tartalmasabb lesz.


ADATLAP

Flash Thompson után Kong Harlan zaklatja a legtöbbet szegény Peter Parkert – pedig Kong annyira nem is rossz arc. Futballozik, kosarazik, Pókember-filmben szerepel, és szabadidejében még Megtorlónak is beöltözik. További részletekért olvassátok el az alant található adatlapot! Csikidam!

Kong Harlan

Valódi neve: Clifford Kenneth Harlan
Egyéb nevei: King Kong, Kong
Személyazonossága: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Diák
Állampolgársága: Amerikai
Születési helye: Ismeretlen
Ismert hozzátartozói: Ismeretlen szülők, ismeretlen nagybácsi
Csoporthoz tartozása: A Midtown Középiskola kosár- és futballcsapatának tagja
Legfelsőbb iskolai végzettsége: Középiskolai tanulmányait végzi
Első megjelenése Amerikában: Ultimate Spider-Man #1 (2000)
Első megjelenése Magyarországon: A Csodálatos Pókember #1 (2. sorozat, 2001)

Története: Clifford Harlan mindig is azt szerette, ha a középső nevét használják, és Kennynek, vagy még inkább Kongnak szólítják. Ez utóbbi név a kosár- és futballcsapatban ragadt rá. Ő maga ugyan nem egy bajkeverő fajta, de amikor legjobb barátjával, Flash Thompsonnal van együtt, gyakran vesz részt különböző csínytevésekben – melyek célpontja általában könyvmoly osztálytársuk, Peter Parker. Ő is részt vett azon az osztálykiránduláson, mely során Petert megmarta egy genetikailag módosított pók, és ő volt az, aki az eset után azonnal széttaposta az ízeltlábút. Mindig is nagyon érdekelték az álarcos szuperhősök, és amikor színre lépett egy Pókember nevű ifjú pankrátor, és legyőzte a bajnok Crusher Hogant, azonnal az egyik kedvencévé vált. Csak tovább nőtt kedvence iránti rajongása, amikor az a saját iskolájukban csapott össze egy Zöld Manó nevezetű őrjöngő szörnyeteggel. A szuperhősök mellett a mutánsok kérdése is sokat foglalkoztatja, így egy régi álma vált valóra, amikor egy bevásárlóközpontban ő és az osztálytársai összefutottak az X-Men nevű csapattal, melynek tagjai egytől egyig mutánsok. Másik nagy példaképe a Megtorló nevű öntörvényű igazságosztó, akinek egyszer be is öltözött egy iskolai feladat kapcsán. De mégis, a legnagyobb kedvence Pókember maradt, akiről szinte minden létező híradást megnézett, és így hamarosan összeállt benne a kép, hogy talán az okoskodó osztálytársa, Peter Parker lehet a maszkos szuperhős. Peter azonban sikeresen elhitette vele, hogy téved, így Kong végül letett erről az ötletéről. Azzal azonban, hogy Petert zaklatta, kivívta egy újonnan az iskolába érkezett diáktársuk, Gwen Stacy haragját, aki egy zsebkéssel fenyegette meg a fiút, hogy szálljon le Peterről. A kapcsolat ezután kettejük között érthetően feszült volt.

Kong életének talán legnagyobb pillanata az volt, amikor egy egymondatos szerepet kapott a Pókemberről készült mozifilmben. Ez a nyúlfarknyi szereplés egycsapásra híressé és népszerűvé tette a diáktársai körében.

Testmagassága: 188 cm
Testsúlya: 86 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Fekete
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erő: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

És ezzel zárom az utolsó októberi összefoglalót, pajtások. Most suhanjatok gyorsan az Ultimate Marvel 3.0 fórumba, írjatok sok szépet és jót, majd várjátok tűkön ülve a jövő heti hírözönt. Ne feledjétek: már csak két hónap az Újvilág Évéig…

Oldalak: 1 2