Ultimate News #34

[Maniac] Hollárihó! Mégiscsak igaz lehet a régi közmondás, hogy egyszer fent, egyszer lent. Múlt héten például igencsak lent volt az Ultimate News színvonala a hírek mennyiségét tekintve, ám ezen a héten… óóó, barátaim, ezen a héten mindenért kárpótollak titeket, ezt ígérhetem! Megérkeztek a júliusi elõzetesek, a márciusi eladási adatok, Stuart Immonen elsõ oldalai az Ultimate Spider-Man 111. számából, sõt, bepillantást nyerhettek A Csodálatos Pókember áprilisi számába is! Jól hangzik, mi? Még én magam is izgulok, hogy mi minden vár ránk, úgyhogy gyorsan essünk túl a szokásos figyelmeztetésen: Figyelem! Ez az összefoglaló rengeteg spoilert tartalmaz, úgyhogy mindenki csak saját felelõsségére olvassa el! Vész esetén pedig ne felejtsék el felcsatolni az oxigénmaszkokat! Köszönöm.

Oh, mily csodálatos hónap is a július… Javában tombol a nyári szünet, hétágra süt a Nap, az emberek megpusztulnak a 45 fokos hõségben, éjjel felzabálnak a szúnyogok, és hiába megy a ventilátor, akkor sem tudunk aludni egy szemhunyásnyit sem a hõség miatt… Alig várjátok, mi? Na akkor most sasoljátok a júliusi elõzeteseket, és garantáltan még jobban fogjátok várni!

JÚLIUSI ELÕZETESEK

Ultimate Spider-Man #111 – elvileg „Death of the Goblin, 1. rész”, de nem adtak címet…
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz: Mark Bagley és Stuart Immonen
Borító: Mark Bagley
Alternatív borító: Stuart Immonen

Ebben a különleges kiadásban a 110 számot megrajzolt Mark Bagley átadja helyét a sorozat új, állandó rajzolójának, Stuart Immonennek! Immonen már bizonyított az Ultimate Fantastic Four és az Ultimate X-Men lapjain is, és most eljött az ideje, hogy megmutassa, milyen az õ újvilági Pókembere! Peter és May néni életük legfontosabb beszélgetését folytatják, és elszabadulnak az érzelmek… Eközben pedig színre lép egy vadonatúj gonosztevõ: Folt! Vagy Párduc? Döntsétek el ti…

Ultimate X-Men #84 – passz, ehhez sem adtak címet…
Írta: Robert Kirkman
Ceruzarajz és borító: Yanick Paquette

A régi X-Men nincs többé… de itt az új X-Men! A jövõbõl érkezett mutáns, Bishop megalakítja saját csapatát, hogy megvalósíthassa Charles Xavier álmát. Elsõ küldetésük az Õrök legyõzése, melyek ismét a mutánsokat irtják! És hogy ki áll az óriásrobotok visszatérése mögött? És kik az új X-Men tagjai? Kiderül júliusban!

A BORÍTÓT NEM TETTÉK KÖZZÉ!

Ultimate Fantastic Four #44 – Silver Surfer, 3. rész
Írta: Mike Carey
Ceruzarajz és borító: Pasqual Ferry

Az Ezüst Utazó megérkezett a Földre, és senki sem állhat az útjába. Ám õ csupán a hírnöke egy még nála is hatalmasabb lénynek… Egy lénynek, aki egész univerzumokat képes elpusztítani… És a neve: Pszichó!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Régen nem jelent meg annyi újvilági kiadvány egyetlen hónap leforgása alatt, mint most márciusban: hat Ultimate-képregénnyel is gazdagodhatott a gyûjteményünk. A kérdés, hogy vajon a mennyiség és a minõség egyenes arányosságban van-e egymással… Lássuk, hogy vélekedtek errõl a tengerentúlon:

Ultimate-kiadványok helyezése 2007 márciusában


25. Ultimate Spider-Man #106 (92 ezer eladott példány)
26. Ultimate Spider-Man #107 (90 ezer eladott példány)

30. Ultimate Power #4 (79 ezer eladott példány)
31. Ultimate X-Men #80 (78 ezer eladott példány)

44. Ultimate Fantastic Four #40 (63 ezer eladott példány)

63. Ultimate Vision #3 (42 ezer eladott példány)

Hát ez nem túl fényes szereplés, valljuk be… Azt már megszokhattuk, hogy ritkán kerül be újvilági képregény a Top 10-be, de lassan már a Top 30-ról is lecsúsznak mind. Ami a leginkább elszomorít engem, az az Ultimate Vision harmatgyenge szereplése, mert szerintem ez az eddigi legjobb Ultimate-minisorozat. Persze ízlések és pofonok, de akkor is… Egyébként már a Marvelnél is felfigyeltek arra, hogy az Ultimate Univerzum mostanában nem kap elég figyelmet, ezért azt ígérték, hogy idén lesz valami hiper-szuper-mega-giga esemény az Újvilágban, ami majd újra hiper-szuper-mega-giga népszerûvé teszi ezt a vonalat. Hááát, nem tudom… Elvileg az Ultimate Power feladata is ez lett volna, aztán most mégis csak a 30. helyen bukdácsol…

ULTIMATE SPIDER-MAN

Figyelem! Exkluzív elõzetes következik A Csodálatos Pókember 46. számából, csak nektek, csak itt, csak most, csik idam! Fõszerepben többek között: Vasököl, Elektra és a Fekete Macska! Egy fontos kérdés (fõként) férfitársaimnak: szerintetek kinek jobb a dekoltázsa, Elektrának vagy a Fekete Macskának? És vajon hogy tud Peter egyáltalán koncentrálni ennyi jó nõ között?

És ezzel még nem ért véget az elõzetesek hosszú sora! Lássunk most pár oldalt az Amerikában a héten megjelenõ 108. számból! Annyit azért elöljáróban elmondanék, hogy ezekbõl az oldalakból kiderül, hogy ki lesz az újvilági Rónin, úgyhogy most tényleg hatalmas spoiler következik – jól gondoljátok meg, elolvassátok-e õket…

És még mindig van pár elõzetes a tarsolyomban – ráadásul nem is akármilyenek! Hölgyeim és uraim, nagy örömömre szolgál, hogy bemutathatom Önöknek a 111. számban debütáló új rajzoló, Stuart Immonen elsõ elkészült oldalait! Nekem baromira tetszik a stílusa, és talán pont egy ilyen frissítésre van most szüksége a sorozatnak. Már csak az írót kéne leváltani…

ULTIMATE X-MEN

Akcióbábuk, hajrá! Ismét hoztam pár képet újvilági játékfigurákról, és ezúttal már mind teljes alakos! Van itt nekünk egy Rozsomák és Magneto, egy Kardfogú, egy egészen érdekes öltözetû Árnyék és egy Jégember. Íme:

THE ULTIMATES

Egészen hihetetlen, de még mindig nem csúsztatták tovább a 2. sorozat 13. számának megjelenését, és úgy tûnik, májusban végre tényleg megjelenik a várva várt kiadvány, amely állítólag már a nyomdában van. Rengeteg hírmorzsa felgyülemlett a hetek, hónapok alatt a Millar-Hitch páros búcsúszámáról, úgyhogy úgy döntöttem, ezeket most szépen összeszedem, hogy jobban képben legyetek:
– A kiadvány 46 oldalas lesz.
– A borítója kihajtható lesz, azaz az elõlap és a hátlap együtt adja majd a teljes képet (mint a 12. számnál).
– Készült hozzá egy alternatív borító is, amelyet most meg is mutatok:

– A késés legfõbb oka egy kihajtható, 8 oldalas kép, amelyet speciálisan kellett behajtogatni minden egyes példányba. Ez elég idõigényes mûvelet volt, ezért kellett állandóan halogatni a megjelenést. És hogy mi lesz ezen a gigantikus képen? Nos, itt most megnézhetitek szétvagdalva:

Szép, mi? Szauron seregei a Különítmény ellen, avagy A Gyûrûk Thora: A Gyûrû Különítménye. Tény és való, hogy ez nagyon pöpecül fog festeni, ha egyszer megjelenik. Akár még poszterként is kiraknám a falamra. Reménykedjünk, hogy egy hónap múlva tényleg a kezünkbe vehetjük.

ADATLAP

Erõsen Pókember-centrikus lett az e heti összefoglaló, és ha már így alakult, akkor azt mondom, az adatlap is szóljon az Ultimate Spider-Man egyik szereplõjérõl – konkrétan az egyik rosszfiúról. A választásom Elektróra esett, mivel róla már úgyis rég hallottunk. Ha most egy nagyon idétlen szóviccet akarnék mondani, akkor figyelmeztetnélek titeket, hogy megrázó élményben lesz részetek… De nem akarok, úgyhogy csak szimplán mutatom az adatlapot:

Elektró

Igazi neve: Dillon (teljes neve ismeretlen)
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: A hatóságok által ismert
Foglalkozása: Bûnözõ
Állampolgársága: Büntetett elõéletû amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: Ismeretlen édesanya
Mely csoport tagja: A Norman Osborn által vezetett „Hatok” tagja
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Ismeretlen
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #10 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #11 (2. sorozat, 2003)

Története: Dillon régebben egyszerû bûnözõ volt, de amikor dr. John Skrtic kísérleti patkányává vált, emberfeletti képességekre tett szert. Skrtic a milliárdos iparmágnás, Justin Hammer megbízásából embereken folytatott génmanipulációt, mivel Hammer mindenáron le akarta lekörözni az Osborn Mûveket egy szuperkatonákat létrehozó szérum kifejlesztésével. Az átalakítása után Dillon elektromos erõt kapott, és Elektró álnéven az alvilág Vezérének, Wilson Fisknek a zsoldosa lett, aki busás összeget fizetett Hammernek érte. Elektró elsõ komolyabb feladata a Vezér után szaglászó ifjú szuperhõs, Pókember kiütése volt. A zöldfülû álarcos nem jelentett túl nagy kihívást Dillonnak, és hamar leterítette. Nem sokkal ezután Elektró szemtanúja volt annak, ahogy a Vezér saját kezûleg végzett egyik emberével, Frederick Foswell-lel, más néven Mr. Menõvel, aki információkat adott Fiskrõl Pókembernek. Pókember tudomást szerzett a gyilkosságról, és pár nappal késõbb újra betört a Vezérhez, hogy megszerezze Fisk ellen a terhelõ bizonyítékot: a kivégzést megörökítõ biztonsági kamera felvételeit tartalmazó DVD-t. Elektró és a Vezér három másik embere, a Végrehajtók összecsaptak Pókemberrel, aki ezúttal jobban fel volt készülve, és pár ügyes trükkel mindannyiukat ártalmatlanította.

Elektró hetekkel késõbb tért magához egy kórházban, ahol megtudta, hogy a Vezér kénytelen volt felszívódni, õt pedig már az FBI ügynökei várják. Dillon megölt mindenkit a teremben és megszökött, ezért utána küldték a Különítmény nevû szuperhõs-csapat három tagját, Amerika Kapitányt, Vasembert és a Fekete Özvegyet, akik hamar kézre kerítették. A veszélyes bûnözõt a S.H.I.E.L.D. nevû szupertitkos kormányszervezet börtönébe zárták, ahol olyan genetikailag módosított foglyokat õriztek még, mint Doktor Octopus, Kraven, Norman Osborn és a Homokember – egytõl egyig mindegyiküket Pókember juttatta rács mögé. Elektró és a többiek különleges képességeit energiablokkoló bilincsekkel fojtották el, és folyamatos megfigyelés alatt tartotta õket a Különítmény egyik tagja, Hank Pym, az Óriás. Hónapokkal késõbb Doktor Octopusnak sikerült kitörnie a fogságból, és kiszabadította a többi hozzá hasonló rabot is (köztük Elektrót is). A szökevények azonnal õrült mészárlásba kezdtek, és legalább 35 S.H.I.E.L.D.-ügynököt öltek meg, mire kijutottak a börtönbõl. Az öt szökött rab következõ lépésként megostromolta a Triskeliont, a Különítmény fõhadiszállását, hogy magukkal vigyék a saját biztonsága érdekében már korábban odaszállított Pókembert. Elektróék sikerrel jártak, és Pókemberrel együtt távoztak.

Az öt bûnözõ szerettei megfenyegetésével arra kényszerítette Pókembert, hogy csatlakozzon hozzájuk következõ akciójuk során, amikor is magát a Fehér Házat támadják majd meg. Az ily módon hat tagra bõvült csapat áttört az elnöki rezidencia védelmén, és megkezdõdött az ostrom. A helyszínre érkezõ Különítmény egyik tagja, Thor küzdött meg Elektróval, akinek semmi esélye nem volt ellenfelével szemben, és hamar vereséget szenvedett. Ugyanígy elbuktak társai is, és végül mind visszakerültek a szigorúan õrzött cellájukba.

Magassága: 175 cm
Súlya: 64 kg
Szeme színe: Kék
Haja színe: Szõke (általában kopaszra borotváltan látható)
Megkülönböztetõ jegyei: Elektrónak villámalakú tetoválások vannak a fején és nincs ujjlenyomata.
Emberfeletti képességei: Elektró képes áramot generálni, villámokat szórni és elektromos áramlatokon repülni. A speciális ruhája nélkül, amely az erejét hivatott kordában tartani, könnyen egy tisztán elektromosságból álló lénnyé változhat.
Felszerelése: Elektrónak volt egy speciális öltözete, amely segítségével az erejét könnyebben tudta irányítani.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 5/7 (Nagy távolságból, hosszú ideig képes energiakivetítésre)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Na? Tetszett? Ezért megérte böjtölni a múlt héten, mi? Azt elhiszem. Alig várom a sok dicséretet, amit az Ultimate Marvel fórumban fogtok majd a nyakamba zúdítani… Remélem, jövõ héten is hasonlóan tartalmas összefoglalót tudok majd nektek hozni. Addig is olvassatok sok-sok képregényt! Bumsakalaka!