Ultimate News #35

[Maniac] Elõzetesek. Hírek. És minden, mi jó. Ezekbõl az összetevõkbõl akarta megalkotni Maniac professzor a Tökéletes Hírösszefoglalót. De jaj! A kísérlet közben véletlenül a hozzávalók közé keverte az U-vegyszert! És így született meg… az Ultimate News 35. kiadása! A hírek szereplõi Maniac professzorral együttesen veszik fel a harcot az unalom ellen, hogy jókedvet és izgalmat csempésszenek minden olvasó életébe! Varázslatos utazásra invitálnak mindenkit, akit nem zavarnak a gonosz spoilerek! Rajta hát, kalandra fel!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Múlt héten már láthattatok elõzetest A Csodálatos Pókember immár ténylegesen megjelent 46. számából, és élénken remélem, hogy mostanra már mindenkinek megvan! Azoknak a galádoknak, akiknek még nincs, következzen most egy rövidke kis ismertetõ.

A Csodálatos Pókember #46 – Praktikák és játékok
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

Újabb zûrös nõk Peter életében! A Fekete Macska, Elektra és Pókember együtt – vagy inkább egymás ellen? Valamint: Mary Jane magánéleti válságban, és egy különleges, az eredeti Ultimate Spider-Man 1/2-ben megjelent rövidebb történet, amelyben Pókember találkozik Vasököllel!

Akinek pedig nem elég a magyar kiadás, annak ajánlom figyelmébe az amerikai 108. számot, melyben folytatódik az Ultimate Knights címû sztori. Színre lép Rónin, egy vadonatúj (?) karakter – és rögtön ráveti magát Pókemberre! Ez már tényleg csikidam a javából!

Ultimate Spider-Man #108 – Ultimate Knights, 3. rész
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruzarajz és borító: Mark Bagley

A Fenegyerek végleg le akar számolni a Vezérrel, és mindent meg is tesz annak érdekében, hogy tervét siker koronázza. Peter Parker azonban most nemigen ér rá ezzel az üggyel foglalkozni, ugyanis egy ismeretlen, maszkos alak ront az iskolájába – és Pókembert követeli! De vajon ki ez a titokzatos figura, aki magát Róninnak nevezi? És mit akar egyáltalán Pókembertõl?

ULTIMATE X-MEN

A magyar kiadás 19. számának megjelenése tökéletesen, pont a mai napra lett idõzítve. Nosza, rohanjatok hát Terka nénihez a legközelebbi újságosbódéba, és szerezzétek be gyorsan ti is! Megéri: egy extra hosszúságú történettel véget ér a Pokoltûz és kénkõ (Fõnix-rajongóknak kötelezõ!!!), valamint mindannyiunk legnagyobb örömére leközlik az 1. számból annak idején kimaradt 5 oldalt is. Mi kell még? Hát egy rövidke ismertetõ!

Újvilág: X-Men #19 – Pokoltûz és kénkõ, 5. rész
Írta: Mark Millar
Ceruzarajz és borító: Adam Kubert

Az X-Men végre szemtõl szemben találkozhat titkos jótevõivel, a Pokoltûz Klub dúsgazdag tagjaival. Valahogy mégsem teljesen örömteli ez az esemény mindenkinek… Ráadásul közben Bestia randija sem úgy sikerül, ahogy eredetileg tervezte.

És ha már két Pókember-címet ismertettem ma, akkor úgy van rendjén, ha X-Menbõl is kettõt mutatok. Ennek fényében vessünk egy pillantást az Amerikában a múlt héten megjelent 81. számra, melyben rengeteg új történetszál veszi kezdetét, és visszatér egy régi ismerõs is… A borító alapján persze nem nehéz kitalálni, ki az. Na lássuk akkor az ismertetõt és pár elõzetes oldalt!

Ultimate X-Men #81 – Cliffhangers
Írta: Robert Kirkman
Ceruzarajz: Ben Oliver
Borító: Yanick Paquette

Minden megváltozik az X-Men körül. A csapat feloszlott, a világ jobban gyûlöli a mutánsokat, mint valaha, új ellenségek készülõdnek a háttérben… és ekkor visszatér Hank McCoy!

THE ULTIMATES

Eltolták a 2. sorozat 13. számának megjelenését augusztusra… HA! Bedõltetek, mi? Höhöhö, csak vicceltem, srácok. Na jó, elismerem, nem volt túl jó vicc. Engesztelésül fogadjátok el ezeket a Különítmény-figurákat (vagy legalábbis a róluk készült fotókat…):

Ja, és ha valakit érdekel a 13. szám borítójából készült háttérkép (nem az alternatív borítóból, amit legutóbb mutattam!), az kattintson ide, és tekintse meg háromféle felbontásban. Na? Mire vártok még? Klikk, klikk!

ADATLAP

Igen! Végre eljött az én idõm! Ezúttal a legeslegeslegeslegeslegkedvencebb szereplõm, Kitty Pryde kerül górcsõ alá, és mindent megtudhatunk róla, amit érdemes. Lássuk hát a kedves kis Árnycicus adatlapját:

Árnymacska

Igazi neve: Katherine (Kitty) Pryde
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: A hatóságok által ismert
Foglalkozása: Diák, kalandor
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Egyesült Államok
Ismert rokonai: Theresa Pryde (édesanyja)
Mely csoport tagja: X-Men
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Középiskolai szintû tanulmányait végzi
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate X-Men #21 (2002)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #43 (2. sorozat, 2007)

Története: Amikor a 14 éves Kitty Pryde mutáns ereje felszínre tört, hirtelen rengeteg probléma zúdult a fiatal lány nyakába. Folyton-folyvást „átcsúszott” házuk padlóján vagy falain, és az utcán vagy a csatornában találta magát. Hogy megakadályozza a további hasonló incidenseket, édesanyja, Theresa kapcsolatba lépett Charles Xavier professzorral, aki épp az erejüket használni nem tudó mutánsoknak tartott fenn egy iskolát. Xavier bele is egyezett, hogy megtanítja Kittyt, hogyan használja új képességét, továbbá elfogadta Theresa külön kérését is, hogy lányát nem küldi semmilyen veszélyes küldetésre, ahogy azt gyakran teszi többi diákjával, az X-Men csapat tagjaival. Kitty azonban mintha szándékosan kereste volna a veszélyt, és mindenáron részt akart venni egy izgalmas akcióban – még kódnevet is választott magának, és így lett „Árnymacska”. Amikor két diáktársa, Rozsomák és Küklopsz a Vadföld nevû különösen veszélyes, valaha mutánsok által lakott területre utazott, potyautasként Kitty is velük tartott. Társainak ugyan egyáltalán nem tetszett, hogy a lány velük ment, de végül mégis õ mentette meg az életüket egy öntudatra ébredt szuperkomputertõl, melyet akaratlanul ugyan, de õ tett tönkre, amikor átsiklott rajta. A számítógép felrobbanása után az általa irányított zombisereg teljesen megvadult, és a három mutánsnak menekülnie kellett.

Újra az Államokban Kitty egyre több érdeklõdést mutatott egy New York-i szuperhõs, Pókember iránt, akibe végül fülig bele is szeretett – annak ellenére, hogy azt sem tudta, ki õ. Kapva kapott az alkalmon, amikor Xavier õt és két másik társát, Csodalányt és Vihart New Yorkba küldte, hogy találjanak meg egy Geldoff nevû fiatal fiút, aki feltehetõleg szintén mutáns, és pusztán az akaratával képes bármit felrobbantani. Hamar megtalálták a fiút, akivel épp Pókember foglalatoskodott – Kitty legnagyobb örömére. Érzelmeitõl vezérelve a lány meghívta az álarcos hõst az X-Men fõhadiszállására, ahol reményeik szerint majd választ kapnak arra, hogy Geldoff tényleg mutáns-e. Pókember elfogadta a meghívást, így a lányok vele és Geldoff-fal együtt szálltak fel a csapat repülõgépére, amellyel egybõl Xavier iskolája felé vették az irányt. Útközben a teljesen összezavarodott Geldoff lyukat robbantott a gép oldalába, és a három mutáns lány csak nagy nehézségek árán tudta célba juttatni utasaikat. Az incidens közben Pókember eszméletét vesztette, ezért az iskolában Xavier kénytelen volt levenni a maszkját, hogy lássa, jól van-e. Ekkor Kitty még inkább megkedvelte imádott szuperhõsét, ugyanis megtudta, hogy Pókember egy nagyon helyes, korabeli fiú, Peter Parker.

FOLYT. KÖV. AZ ÚJVILÁG: X-MEN ÉS A CSODÁLATOS PÓKEMBER KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 162 cm
Súlya: 54 kg
Szeme színe: Barna
Haja színe: Barna
Képességei és felszerelése: Kitty bármikor anyagtalanná tud válni, és így képes áthatolni szilárd tárgyakon vagy sétálni a levegõben. Amikor elektronikus vagy mechanikus rendszereken siklik át, rendszerhibát okoz bennük, és így elõidézi a teljes leállásukat.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Állóképesség: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

És ezzel vége az utolsó áprilisi összefoglalónak. Legközelebb a munka ünnepén találkozunk, legalábbis itt, de az Ultimate Marvel fórumban addig is dumálhatunk, ha gondoljátok. Most pedig búcsúzom, viszlát egy hét múlva! Kovászos uborka!!!