Ultimate News #33

[Maniac] Csiribú és csiribá, abraka és dabra – ezen a héten, mint már oly sokszor, ismét varázsolni fogok! A semmibõl fogom összeállítani az Ultimate News 33. kiadását! Nincs semmi új hír, semmi új kiadvány, semmi új elõzetes, de én mégis összedobtam nektek egy egész pofás kis összefoglalót. Azért ez nem semmi, valljuk be! Képek és adatlap persze ezúttal is lesznek (azokkal próbálom majd kompenzálni a hírek hiányát), és még egy kis meglepetés is… Nem nagy, csak egy kicsi. Egy egészen kicsi. Na most már kíváncsiak vagytok, mi? Akkor hajrá, kezdjétek az olvasást, de persze csak akkor, ha nem féltek a spoilerektõl (amelyekbõl ezúttal nem is lesz olyan sok…)!

ULTIMATE SPIDER-MAN

Ha jól tudom, páratoknak kimaradt az életébõl az Ultimate Marvel Team-Up címû maxisorozat, amelyben Pókember találkozott az Újvilág összes fontosabb szereplõjével. Nos, ez a kis galéria nektek szól. Összeválogattam a sorozat pár borítóját, és így extra gyorsasággal tekinthetitek meg, hogy kikkel hozta már eddig össze a sors az ifjú Peter Parkert. Meresszétek hát a szemeteket:

ULTIMATE FANTASTIC FOUR

Bizony, már csak a Fantasztikus Négyes tagjairól készült figurákat nem mutattam meg nektek, úgyhogy most következzen a Reed-, Sue-, Johnny- és Ben-szobrocska! Nem rosszak… csak szegény Reed néz ki úgy, mint egy csiga…

THE ULTIMATES

Megint csak képeket hoztam… Ráadásul csak kettõt… És ráadásul csak a Darázsról… Azért mutatom:

MINISOROZATOK

Ultimate Power

Nem, még nem érkezett meg az 5. szám, de gondoltam, a végleges borítót azért megmutatom nektek. Íme:

ADATLAP

Gondolkodtam, hogy ki tudná feldobni az e heti sivár, rövid összefoglalót, és a választásom a gyönyörû Gwen Stacyre esett. Remélem, hogy ez a dögös, pimasz leányzó elég lesz ahhoz, hogy egy kicsit jobb kedvre derüljetek. Lássuk hát:

Gwen Stacy

Igazi neve: Gwen Stacy
Egyéb nevei: Nincsenek
Kiléte: Nincs titkos énje
Foglalkozása: Diák
Állampolgársága: Amerikai
Születési hely: Ismeretlen
Ismert rokonai: John (édesapja, elhunyt), Ginger (édesanyja), ismeretlen apai nagyanya, ismeretlen nagynéni
Mely csoport tagja: Egynek sem
Legfelsõbb iskolai végzettsége: Középiskolai tanulmányait végzi
Elsõ megjelenés Amerikában: Ultimate Spider-Man #14 (2001)
Elsõ megjelenés Magyarországon: A Csodálatos Pókember #15 (2. sorozat, 2003)

Története: John Stacy rendõrkapitány lánya, Gwen mindig is lázadó természetû lány volt feltûnõ öltözködési stílussal és éles nyelvvel. Amikor átkerült a Midtown Gimnáziumba, szinte rögtön nem mindennapi kalandban volt része: pár új osztálytársával elmentek egy közeli bevásárlóközpontba, ahol találkoztak az ifjú mutánsokból álló X-Men csapat tagjaival. Gwen nem is sejtette, hogy egyik osztálytársa, Peter Parker szintén különleges képességekkel rendelkezik, és õ a gyakran félreértett szuperhõs, Pókember. Pár nappal késõbb kisebb összezördülésbe keveredett Kong Harlan nevû diáktársával, aki épp Petert ütlegelte, amikor Gwen a fiú segítségére sietett egy zsebkéssel. Ez a kis magánakció persze nem tetszett a tanári karnak, és mind az igazgató, mind az édesapja rosszallását sikerült kiváltania ezzel az esettel. Peterrel és barátnõjével, Mary Jane Watsonnal viszont annál jobb lett a viszonya, sõt, még a többi osztálytársa is kezdte elfogadni õt. Barátsága Peterrel még szorosabb lett, amikor felelõtlen édesanyja otthagyta õt és apját egy másik férfi miatt, és a fiú vigasztalta meg a depressziós Gwent. Sokat segített neki Peter nénikéje, May is, aki már-már szinte anyja helyett anyja lett. Rengeteg idõt töltöttek együtt, mivel Gwen apját nagyon lefoglalta munkája, és lassan May is szinte lányaként tekintett Gwenre. Mary Jane volt az egyetlen, akinek nem nagyon tetszett, hogy Gwen ennyi idõt tölt Peteréknél, mivel azt hitte, a lány és barátja között kezd kialakulni valami vonzalom. Ez azonban nem így volt: Peter és Gwen csak barátok voltak, semmi több.

Hamarosan újabb tragédia sújtotta szegény Gwent: édesapja életét vesztette, amikor egy Pókembernek öltözött bûnözõt próbált kézre keríteni. Gwen meggyûlölte Pókembert, annak ellenére, hogy nemsokára õ is megtudta, hogy apját nem az igazi Pókember ölte meg. Mivel édesanyjának esze ágában sem volt befogadni elhagyott lányát, Gwen Parkeréknél maradt, akikre ezután már tényleg mint új családjára tekintett.

FOLYT. KÖV. A CSODÁLATOS PÓKEMBER KÖVETKEZÕ SZÁMAIBAN…

Magassága: 167 cm
Súlya: 46 kg
Szeme színe: Gesztenyebarna
Haja színe: Szõke
Szakterülete: Gwen Stacy roppant intelligens, ugyanakkor lázadó természetû diák, akinek egyedi világfelfogása szinte mindenkiben nyomot hagy. Állítólag rendelkezik egy különleges hatodik érzékkel, amely képessé teszi arra, hogy megállapítsa egy ismeretlenrõl, hogy az jó vagy rossz ember-e. Zsebkést hord magánál, és átlagos szintû önvédelmi ismeretekkel is rendelkezik.
Intelligencia: 2/7 (Átlagos)
Erõ: 2/7 (Átlagos; a saját testsúlyát képes felemelni)
Gyorsaság: 2/7 (Átlagos)
Energiakivetítés: 1/7 (Nincs)
Harci tapasztalat: 2/7 (Átlagos)

Igen, srácok, itt a vége. Ennyi. Már látom magam elõtt a hozzászólásaitokat az Ultimate Marvel fórumban, ahol majd jól leszidtok, amiért ilyen rövid lett az e heti összefoglaló, de ez van. Kellenek néha ilyenek is, hogy aztán jobban értékeljétek a hosszabb hírcsokrokat… Ja igen, itt van még az a kis meglepetés, amirõl már a bevezetõben is írtam: egy mókás egysoros (két sorban) az újvilági Pókemberrel és Póknõvel, avagy a Clone Saga kimaradt képkockái. Mindenképp olvassátok el, mielõtt írtok a fórumba. Talán egy kicsit felvidultok tõle:


Na jó, még egy…


Oké, ennyi elég is lesz ebbõl. Jó éjt mindenkinek!