Ultimate News #143

Szervusztok, barátaim! Tombol a kánikula, tombol a nyár, és vele együtt a nyári uborkaszezon is – már ami az Újvilágot illeti. Ennek fényében nem csoda hát, hogy az e heti Ultimate News is meglehetősen karcsú lett, de azért beleadtam apait-anyait, hogy legalább két oldalt összehozzak nektek. Így végül sikerült rálelnem egy interjúra Leinil Francis Yuval, az Ultimate Wolverine vs. Hulk rajzolójával, aki a sorozat hat számára és a jókora szünetre emlékszik vissza velünk jókedélyűen. Aztán pedig összedobtam nektek egy kis galériácskát pár igazán szép képpel az Újvilág néhány szereplőjéről. Tényleg érdemes megnézni őket, szerintem mestermunkák. Na jó, azért lesz még egy kis New Ultimates-előzetes, de csak mert jókedvemben találtatok!

Ez pedig már a 143. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

INTERJÚ – LEINIL FRANCIS YU

Interjú time! Az Ultimate Wolverine vs. Hulk népszerű rajzolója, Leinil Francis Yu emlékszik most vissza ebben a kis szösszenetben a sorozat rajzolására. Bónuszként pár fekete-fehér oldalt is kaptok a rajzmágustól, úgyhogy tessék, csak tessék, mélyedjetek el a kis riportunkban!

Nem frusztrált a tény, hogy az Ultimate Wolverine vs. Hulk 2. és 3. száma között olyan sok idő telt el?
Őszintén szólva nem igazán. Megértem, hogy Damon Lindelofnak rengeteg egyéb dolga volt, és különben is, nagy Lost-rajongó vagyok. A Marvel amúgy is adott sok egyéb munkát addig is, szóval nem unatkoztam egy percig sem. Persze nagyon örülök, hogy végül sikerült befejeznünk a sorozatot.

És az eladási adatok szerint nem is szenvedett olyan nagy csorbát a mini a kihagyások ellenére sem.
Igen, hála az égnek! El se tudom mondani, mennyire boldog vagyok, hogy a rajongók kitartottak mellettünk. Csak úgy bombáztak az évek során a kérdéseikkel, hogy mikor fejeződik be végre a sztori!

Mi volt a legnagyobb kihívás a sorozat hat száma alatt?
Talán a stílusom változása a három év alatt. Féltem, hogy az elmúlt idő miatt egészen más stílusúak lesznek az újabb számok, mint a régiek. De végül egész jól összehoztam szerintem a dolgot.

Milyen volt együtt dolgozni Damon Lindeloffal?
Mint mondtam, rajongok a Lost-ért, szóval nem volt kérdés, hogy elvállaljam a melót, amikor felmerült az ő neve. Remek fickó, és a mai napig sokat e-mailezünk egymásnak.

Mit szerettél a leginkább a munkában?
Hát Hulk és Rozsomák rajzolását! Soha nem fogom megunni kettejüket. De mellettük Damon sok egyéb izgalmas dolgot is írt a sztoriba, amiket élvezet volt megrajzolni. Nagy mozimániás vagyok, így biztosan becsúszott pár mozifilmes megoldás is az oldalaimra, de minden tisztelet és elismerés Damonnak jár, aki elképesztően pontos és részletes leírásokat küldött nekem a forgatókönyvekben. Igazi zseni a fickó.

Kit volt nehezebb megrajzolni: Rozsomákot vagy Hulkot?
Talán Hulkot, mert őt már jó ideje nem rajzoltam. Nagyon oda kellett figyelnem a két karakter méretbeli különbségeire is.

Mi következik most a karrieredben?
Az Ultimate Comics Avengers Mark Millarral. Végre, közel fél évtizednyi egyeztetés után, együtt dolgozhatunk. Alig várom!

Köszönjük, Leinil!

Oldalak: 1 2