Ultimate News #141

Üdvözletem mindenkinek, ez itt ismét az Ultimate News! Aki friss újvilági infókra vágyik, az bizony jó helyen jár! No de nézzük, mi is lesz ma a terítéken: hát főleg Pókember! Igen, ezúttal a főszereplőnk Pókember lesz, minden hírünk vele kapcsolatos, mind magyar, mind amerikai fronton. Megtekintjük majd például A Csodálatos Pókember 72. számának ismertetőjét és kedvcsináló képeit, majd rögtön ugrunk az Ultimatum – Spider-Man: Requiem 1. számára. Egy interjúban megszólal majd nektek Brian Michael Bendis is, aki az első sorozat végéről és az új kezdetéről beszél majd természetesen, de kaptok még májusi eladási adatokat is Amerikából. Végezetül kritikákat olvashattok az Ultimatum – Spider-Man: Requiem-ről, jó szokásunkhoz híven, úgyhogy tényleg lesz itt minden, mi szép és jó. Pókember-hírekre fel!

Ez pedig már a 141. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

Nem volt túlságosan pörgős hónap a május sem, és ahogy lentebb olvashatjátok, nem csak az újvilági képregényekre igaz ez. Egyre kevesebb fogy a tengerentúlon a sorozatokból… de azért még reménykedhetünk, hogy kedvenceink jól teljesítenek. Lássuk:

Ultimate-kiadványok helyezése 2009 májusában


18. Ultimate Wolverine vs. Hulk #6 (57 ezer eladott példány)

24. Ultimate Spider-Man #132 (50 ezer eladott példány)

Na igen, megint az történt Amerikában, mint márciusban: olybá tűnik, a gazdasági válság talán a képregények világát is elérte, mert most másodszor is sikerült olyan hónapot produkálni, amikor is egyetlen kiadvány sem érte el a bűvös 100 ezres határt a listán. Így ugyan feljebb kerültek az Ultimate-képregények is, de csak azért, mert ugye kevesebb példány fogyott mindenből. Így kerülhetett némileg feljebb az Ultimate Wolverine vs. Hulk kevesebb eladott példánnyal, míg az Ultimate Spider-Man szinte pontosan ugyanott maradt, ahol eddig is volt. Meh.

INTERJÚ – BRIAN MICHAEL BENDIS

Brian Michael Bendis már törzsvendége ugyebár interjús szekciónknak, ennek ellenére meglehetősen régen szólalt itt meg kiskedvencéről, az újvilági Pókemberről. Hát most ezt a hiányosságát pótolja, barátaim, de könnyen lehet, hogy ez a Pókember, akiről beszélni fog, már nem az, akit eddig ismertünk…

Közel 10 éve te indítottad útjára az Újvilágot az Ultimate Spider-Man-nel, és most azt kell látnod, hogy az egészet elpusztítják. Milyen érzés ez?
Hát, azért én már tudtam minderről korábban. Nem akkor szembesültem vele, amikor kinyitottam az Ultimatum 1. számát. Jeph Loeb mindent egyeztetett velem is. Különben is, azok után, amit a Bosszú Angyalaival műveltem a klasszikus univerzumban, nekem egy szavam sem lehet. Gyakorlatilag szétzúztam és újjáalakítottam a teljes csapatot. Jól emlékszem, hogy sokan mennyire kiakadtak tőle. Jó néha-néha elmesélni egy totális katasztrófát, főleg a sztorik miatt, amelyek aztán majd abból nőnek ki. Annak tényleg nem lenne semmi értelme, ha mindent lerombolnánk, és aztán nem maradna semmi. Gyakran történt már ilyesmi egy vagy több karakterrel a képregény-történelemben, és egyik sem sült el jól. De itt nem ez a helyzet, már én is jóval az Ultimatum után járok a megírt történeteimmel. David Lafuente pedig már tucatnyi oldalt elkészített, és alig várom, hogy a rajongók is lássák, mit alkotott. Persze előtte még lemennek a Requiem-különszámok új, sosem látott Mark Bagley-rajzokkal, és utána jön David. Ha Jeph Loeb nem süllyeszt el mindent, jóval tovább tartott volna eljutnom idáig a sztorijaimmal.

Azért volt szükség az újraindításra, mert a kronológia már túlságosan összekuszálódott így 10 év után?
Nem, habár tény, hogy több mint 130 szám után már jó nagy történelme volt a sorozatnak. De kronológia mindig volt és lesz, már két képkocka között is ott van. Nem, csak annyi történt, hogy az újvilági ötletek elkezdtek átáramlani a klasszikus univerzumba is, és az már lassan „újvilágibb” volt, mint az igazi Újvilág. Én például már több Avengers-címen is dolgoztam, Mark Millar pedig a Fantastic Four és a Wolverine írója lett. És kétségkívül újvilági ízt adtunk mindegyiknek.

Tehát el akartok távolodni a klasszikus sorozatoktól?
Pontosan. De persze ez felveti a kérdést: hogyan lehetne ismét más az Újvilág? Hogyan lehetne más az Ultimate Spider-Man, mint az Amazing Spider-Man? Főleg, hogy most már a klasszikus Pókember is egyedülálló ismét? A válasz: olyan történeteket kell alkotni, amelyek SOHA, SEMMILYEN körülmények között nem jelenhetnek meg az Amazing Spider-Man-ben. És pontosan ezt is fogom tenni.

És akkor most Peter Parker meghalt? Mi történt vele?
Heh, nem képzelitek, hogy elmondom! Bármi lehetséges, úgyhogy ne vonjon le senki elhamarkodott következtetéseket. Az, hogy jön két Requiem alcímű kiadvány, nem feltétlenül jelenti, hogy meghalt… Lehet ez a rekviem az ő visszatekintése is majd az eseményekre, ki tudja? Az biztos, hogy lesz még Pókemberünk David Lafuente rajzaival is, szóval a sorozat nem ért véget, csak újraindul. Lezárult egy nagy fejezet, és egy új veszi kezdetét. Talán az új 1. szám még több olvasót is vonz majd.

Mennyire lesz más az új sorozat?
Rajzok szempontjából teljesen, az biztos, hiszen David egészen más stílusban rajzol, mint Stuart Immonen vagy Mark Bagley. Egyfajta európai és manga keverék jellemzi a rajzait, és az új rajzstílushoz természetesen új jellegű sztorik is kellenek majd. De azért nem lesz akkora a különbség, a fő helyszínünk, Queens is megmaradt. Azt nem mosta el a víz.

Na de ki lesz akkor Pókember?
Valaki biztos lesz. Talán nem Peter Parker, de valaki biztos.

Új szereplők?
Lesznek bőven! Az eddigi felállás az volt, hogy fogtunk egy régi, klasszikus figurát, aztán több-kevesebb változtatással, esetleg új kinézettel átraktuk az Újvilágba. De mára ez a módszer kezd kifulladni, nem elég csak rábökni egy régi figurára és átalakítani, új ötletek kellenek, ezért teljesen új, máshol sosem látott alakok is felbukkannak majd. Már a 2. számban színre lép jó pár új gonosztevő, és lesz köztük olyan, akiket a régi, 60-as években vetített Pókember-rajzfilmből vettem. Aki persze nem ismeri azt a sorozatot, annak ezek a karakterek is teljesen újak lesznek. És itt lesz még Mysterio, akihez ragaszkodtam. Őt mindenképp tovább akartam hozni, mert nagyon fontos szerepe lesz.

Még valamit befejezésként?
Ígérem, hogy az új 1. szám tényleg egy új kezdet lesz. Olyan Pókember-történetek, amilyenek soha, sehol nem jelentek még meg, váratlanok, meglepőek. Megéri a pénzt majd a sorozat, higgyétek el.

Köszönjük, Brian!

Oldalak: 1 2 3