Ultimate News #130

Boldog áprilist! Végre itt a tényleges tavasz, odakint hétágra süt a Nap, a madarak csicseregnek, zöldell a fű, és a többi, és a többi. Ilyenkor a lehető legjobb program az Ultimate News elolvasása után egy képregénnyel a kezünkben kiülni a kertbe, és olvasgatni az édes napsütésben és lágy szellőben. Jól hangzik, mi? No akkor nézzük, mi mindent hoztam nektek mára! Első körben egy interjút kaptok majd Damon Lindeloffal, aki természetesen az Ultimate Wolverine vs. Hulk-ról fog majd beszélni, majd az említett sorozat 4. számába is belekukkantunk egy kis előzetesben. Az Ultimatum áldozatainak száma is tovább nő egy újabb magyarra fordított újságcikkben, majd sok-sok hátteret adok át nektek kedvenc újvilági hőseinkről – mert megérdemlitek! Vessük hát bele akkor magunkat ebbe az ígéretes összefoglalóba!

Ez pedig már a 130. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

INTERJÚ – DAMON LINDELOF

Ritkán sikerül mikrofonvégre kapni az Ultimate Wolverine vs. Hulk íróját, a Lost atyját, Damon Lindelofot, de most sikerült, és ha már így esett, természetesen a magyar verzió sem várathatott magára! Íme, barátaim, Lindelof mester maga:

Három év után végre napvilágot látott az Ultimate Wolverine vs. Hulk folytatása. Mit mondanál azon rajongóknak, akiket kicsit elkedvetlenített a hosszú kimaradás?
Csak annyit, hogy én a helyükben eszeveszett dühös lennék, széttépném a képregényeimet, és soha többé nem olvasnék semmit, amit én írtam. Átérzem a dühüket, tényleg. Ezzel együtt, mint író, azt kell mondanom, hogy soha nem volt számomra elfogadható, hogy ne fejezzem be, amit elkezdtem. Annak idején, 2005-ben, amikor először tárgyaltam a Marvellel erről a miniről, világossá tettem, hogy az elsődleges projektem a Lost, és csak utána jöhet bármi más. Képregényt azelőtt még ráadásul nem is írtam, így ez is lassított a munkában. Az első két számot ezek ellenére is elég gyorsan összehoztam, és mind nagyon optimistán néztünk utána a jövőbe. De, mint tudjuk, a dolgok nem úgy alakultak ezek után, ahogy szerettük volna… A rajzolóm, Leinil Francis Yu időközben a szakma egyik legnagyobb neve lett, és örülök, hogy legalább az eltelt idő alatt ő nem akadt meg. Vajon mi történt volna, ha én nem akadok el az írással? Merre haladt volna a karrierje?

Megváltoztattál valamit a történetben az eredeti elképzeléseidhez képest az eltelt idő alatt?
Az alapok maradtak ugyanazok, azokat már jó előre kitaláltam, de egy kicsit egyszerűsítettem itt-ott a cselekményt, hogy Leinil a tehetségét jobban tudja csillogtatni. Kezdő képregényíróként először minden oldalra legalább 14 képkockát képzeltem, MINDENT el akartam mondani, de ez nyilván nem működhet hosszú távon.

Igaz még az az állításod, amit eleinte mondtál, mely szerint a két főhős közül egyik sem fog győzni?
Annyi biztos, hogy sem Rozsomák, sem Hulk nem fog meghalni a másik keze által. Remélem, a rajongók adnak még egy esélyt nekem, és végigolvassák a sorozatot. Akkor láthatják majd, hogy többfordulós ez a meccs kettejük között, és az elsőt elég egyértelműen Hulk nyerte – ahogy az már az első számból is kiderült. Rozsomáknak sok szenvedést kell még átélnie, mielőtt végre visszavághatna. Ami Hulkot illeti, megpróbáltam azt a kérdést körbejárni, ami szerintem a karakter leglényege, amelyet már Peter David is zseniálisan felvezetett a képregényeiben: hol húzódik a határvonal Hulk és Bruce Banner között? Tényleg teljesen különböznek egymástól, vagy csupán egyazon érme két oldalai? Ebben a miniben Hulk végre rátalált önmagára, és úgy döntött, Hulk marad végleg. Ami nagyon érdekes, hogy végső soron Logan is egy ilyen figura: a vérengző, brutális fenevad mögött egy érző ember lakik, aki volt már szerelmes, elvesztette a barátait, és igenis érzett bánatot, ha úgy hozta a sors. Azt gyűlöljük a legjobban másokban, amit magunkban is gyűlölünk. Talán épp ezért akarja Logan annyira kivégezni Hulkot. Nem bírja elviselni, hogy ő megtalálta azt a lelki békét, amelyet ő sosem tudott elérni.

Hallhatnánk pár gondolatot az újvilági Amazonról?
Ahogy és amikor felbukkant, az igazi meglepetés volt mindenkinek szerintem! Aki még nem tudja, miről beszélek, az most ne olvasson tovább, mert talán lelövök neki pár poént előre! Nos akkor: az ő jelenléte egyáltalán nem mellékes, fontos része a történetnek. Én használtam először az újvilági verzióját, és ki kellett találnom, mennyiben különbözzön az eredetitől – azontúl, hogy a mellei nagyobbak. Heh, na jó, csak viccelek. Ami azt illeti, éppen hogy realisztikusabbá tettük a kinézetét, hitelesebb testfelépítéssel. Leinil rajzai róla szerintem egytől egyig telitalálatok.

Lesznek még utalások a Lost-ra a sztoriban?
Felbukkant már ugye a 815-ös szám a Hulk székletét tartalmazó üvegcsén… Aztán van még egy Star Trek-utalás is, de ezeken kívül mást nem akartam már belerakni.

Köszönjük, Damon!

Oldalak: 1 2