Ultimate News #119

Szép reggelt/napot/estét, attól függően, mikor olvassátok ezen sorokat! Sajnos nem sikerült a tervem, hogy erre a hétre jó sok infót és képet gereblyézzek össze nektek, ezért ez az Ultimate News is kissé szegényesre sikeredett… Hiába, pangás van az Újvilágban ebben a hónapban. Na de azért két oldalt így is kipréseltem magamból! Elsőként megtekinthetitek az áprilisi előzeteseket, köztük az Ultimate Spider-Man befejező számával (HOGY MI?!), majd visszaugrunk egy hónapot, és megnézzük, hogy teljesítettek a decemberi (és két januári…) Ultimate-kiadványok a tengerentúlon. A második oldalra pedig összedobtam nektek egy kis képgalériát amolyan hírpótlóként, valamint egy adatlapot, hiszen az úgyis olyan rég volt már. Ennyi, és nem több, barátaim… Lassan, komótosan olvassátok ezt a pár sort, hogy kitartson jövő hétig!

Ez pedig már a 119. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET!

ÁPRILISI ELŐZETESEK

Na mi is vár ránk áprilisban? Hát csak annyi, hogy véget ér az Ultimate Spider-Man, és ezzel teljesen és végérvényesen átalakul Pókember és barátai élete… Na de akkor hogy folytatódik majd ez a sorozat, vagy folytatódik egyáltalán valahogy? Meglátjuk. Ja, és dupla számmal jelentkezik majd az Ultimate Wolverine vs. Hulk! Ez a minimum mondjuk, ha már Ultimatum MEGINT nem lesz…

Ultimate Wolverine vs. Hulk #4-5
Írta: Damon Lindelof
Ceruza- és borítórajz: Leinil Francis Yu

DUPLA DÓZISBAN FOLYTATÓDIK A KASZABOLÁS ÉS A ZÚZÁS!!! Tovább dübörög az egetrengető csata, amelybe immár belép a vadiúj, ultra-szexi Amazon is!!! De vajon ki ez a rejtélyes, zöld nőszemély, és ami még fontosabb: kinek az oldalán áll??!! Damon Lindelof, a Lost tévésorozat egyik atyja, és a szupersztár rajzoló, Leinil Francis Yu (Secret Invasion) egyszerre két fejezetet is elhoznak nektek ebből a zúzós, trancsírozós, megabrutál sorozatból!

Ultimate Spider-Man #133
Írta: Brian Michael Bendis
Ceruza- és borítórajz: Stuart Immonen

Egy korszak vége? Az Ultimate Spider-Man utolsó száma? Peter Parker soha többé nem lesz Pókember? Pókember örökre eltűnt, és talán életét is vesztette az Ultimatum során? Igen, ez az utolsó szám, amitől mindenkinek leesik majd az álla, ahogy oldalról oldalra haladunk a végkifejlet felé!

AMERIKAI ELADÁSI ADATOK

2008 utolsó hónapja meglehetősen erős volt képregények terén: véget ért a Secret Invasion, elkezdődött a Dark Reign, ezekhez persze megannyi más sorozat is kapcsolódott, és természetesen a DC is képviseltette magát az élmezőnyben a Final Crisis új számával. Nem túl biztató ez a sok, nagy esemény az aprócska Újvilág számára, de lássuk, mennyire futotta ilyen vetélytársak mellett tőlük:

Ultimate-kiadványok helyezése 2008 decemberében


10. Ultimatum #2 (86 ezer eladott példány)

40. Ultimate Spider-Man #129 (51 ezer eladott példány)

51. Ultimate X-Men #99 (44 ezer eladott példány)

54. Ultimate Hulk Annual #1 (43 ezer eladott példány)

74. Ultimate Fantastic Four #59 (34 ezer eladott példány)


Na igen, az Ultimatum várható módon tartotta magát a Top 10-ben, még ha jócskán esett is az eladott példányok száma. Szegény Ultimate Spider-Man-ből viszont hiába adtak el szinte pontosan ugyanannyit, mint novemberben, ebben a kemény hónapban ez nem volt elég a szokásos huszonvalahanyadik helyhez… Kétségtelenül ez a kiadvány a hónap nagy vesztese, mert az Ultimate X-Men, Ultimate Hulk Annual és Ultimate Fantastic Four gyengécske helyezései szerintem (sajnos) senkit nem lepnek meg. Pedig az X-ek és az F4 olvasói tábora sem csökkent, szinte ugyanannyi ment el belőlük, mint novemberben, de hát ugye ilyen erős mezőnyben… Azt mondjuk nem értem, hogy az Ultimate Hulk Annual és az Ultimate X-Men, amelyek január első napjaiban jelentek meg, hogy a túrós buciban kerülhettek fel a decemberi eladási listára, és hogy tudott belőlük bárki is decemberben vásárolni számokat, de hát ezt az okosok, akik írták a listát, biztos jobban tudják.

Oldalak: 1 2