Ultimate News #113

Ho-ho-hó! Remélem, mindenki kapott sok finom csokit, cukrot, esetleg virgácsot a Mikulástól hétvégén. Ha igen, akkor van itt még nektek valami az ajándékok mellé, ha nem, akkor most kaptok kárpótlásként valamit: az Ultimate News 113. kiadásáról beszélek természetesen! Igaz, ez most elég vérszegény, rövidke összefoglaló lett, de akik már a kezdetektől velem tartottak, azok tudják, hogy bizony néha van ilyen hét. Az első oldalon egy egészen egyedi interjút olvashattok egyszerre az Újvilág összes jelenlegi írójával, majd egy kis visszatekintővel folytatom a megszűnés küszöbén álló Ultimate X-Men sorozat legemlékezetesebb pillanatairól. Ezután gyorsan váltunk a mi nagy, egetrengető eseményünkre, az Ultimatum-ra: két előzetes képet hoztam nektek David Finch-től, és mindkettő nagyon pofás, úgyhogy megérnek egy misét, higgyétek el. Zárásként az Ultimate Spider-Man egyik központi figurájáról, May néniről fordítottam le nektek egy kis szövegecskét, ami most az adatlap helyett lesz. Nos, ennyit tudok nektek kínálni a héten. Nem sok, de legalább érdekes és tartalmas, nemde?

Ez pedig már a 113. figyelmeztetés! SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY, SPOILERVESZÉLY! EGY CSOMÓ DOLGOT MÁR JÓ ELŐRE TUDNI FOGTOK AZ ÚJVILÁGI SOROZATOKBÓL, HA MOST TOVÁBBOLVASTOK! EZT JÓL VÉSSÉTEK AZ ESZETEKBE, ÉS CSAK ENNEK FÉNYÉBEN FOLYTASSÁTOK! ÉN FIGYELMEZTETTELEK TITEKET, INNENTŐL KEZDVE NEM VÁLLALOK SEMMILYEN FELELŐSSÉGET! Booyakasha.

INTERJÚ GYAKORLATILAG AZ ÖSSZES ÚJVILÁGI ÍRÓVAL

Igen, megint Ultimatum, és már biztos ti is unjátok az erről szóló interjúkat… na de egy olyat, amiben MINDEN újvilági író megszólal, mégsem hagyhattok ki, nemde? Brian Michael Bendis, Jeph Loeb, Mark Millar, Aron E. Coleite és Joe Pokaski közös riportja következik tehát, hölgyeim és uraim!

Jeph, először téged kérdeznélek az Ultimatum-ról. Mi is ez az esemény pontosan?
Annyit elmondhatok, hogy ami itt történik, az visszafordíthatatlan lesz! Nem lesz minden olyan a végén, mint azelőtt, nem utazik senki vissza az időben, hogy megváltoztassa az eseményeket, ez nem egy álom, nem átverés, nem valakinek a képzelgése. Mindez tényleg megtörténik az Újvilágban, és biztosra veszem, hogy az olvasókat nagyon megrázza és meglepi majd a végkifejlet. És persze páran szomorúak is lesznek majd, amikor egyes kedvenceiktől végső búcsút kell venniük…

Miért volt szüksége erre az eseményre?
Az Újvilág egyre inkább kezdett hasonlítani a klasszikus univerzumra. Joe Quesada is úgy gondolta, hogy ezen ideje változtatni. Eltelt nyolc év, az Újvilág rengeteg rajongót tudhat magáénak, de ideje visszatérni a gyökerekhez. Újra újszerűnek kell lennie ennek a világnak. Legyen meglepő, váratlan, különben elvész a varázsa.

Mark, te ott voltál az Újvilág indulásakor. Miért kezdődött ez az egész univerzum egyáltalán?
Az induláskor már épp nagyon untuk a sok világrengető eseményt, kicsit már sok volt belőlük. Ezért is jött létre az Újvilág, amelyben kevés sorozattal nyomon lehetett követni minden történést, és nem kellett valami nagy, mindent összekötő esemény hozzá. De most ennek is eljött az ideje, és szerencsére még ma is megmaradt a kevés sorozat, így könnyű összekötni a pár újvilági címet.

Brian, te írtad meg az Újvilág eredetét az Ultimate Origins oldalain. Hallhatnánk erről pár szót?
Már rég kész volt a sztori, de a fejesek mindig elutasították, mondván, hogy még nincs itt az ideje. Abban viszont mind egyetértettünk, hogy egyszer ki kell adni, mert igazán eredeti, izgalmas és új energiával töltheti fel az Újvilágot. Amikor Jeph átvette a The Ultimates írását, rengeteg új ötlettel állt elő, köztük az Ultimatum-mal, amely persze mindannyiunknak nagyon tetszett. Aztán kiagyaltuk az Ultimate Origins és az Ultimatum közötti kapcsolatokat, és végre indulhatott a mini.

Jeph, te mit fűznél ehhez hozzá?
Valóban nagyon sok fontos információ olvasható az Ultimate Origins számaiban, amelyek összefogják az Újvilág eddigi nyolc évét, és persze lefektetik az Ultimatum alapjait. Tényleg minden összefügg, és a karakterek többsége erről nem is tud.

Mi az Újvilág igazi varázsa szerinted?
Fontos, hogy minden maradandó legyen benne. Ha felrobbantják a Brooklyn hidat, akkor annak legyenek hatásai. Ne építsék újjá másnapra. Ez az Ultimatum lényege is: a teljes bolygót radikálisan megváltoztatják az események, és utána egyetlen szereplő sem lesz ugyanolyan, mint azelőtt. A helyzet örökre megváltozik. És persze Magneto a fő mozgatórugója mindennek. De lesznek még más fontos szereplők is, akikre szerintem sokan nem számítanak. Például Angyal, Rejtély, Kardfogú és Madrox is jelentős szerepet töltenek majd be az eseményekben. Nyilván az olyan főbb figurák, mint Reed Richards, Vasember, Thor, Fátum Doktor sem maradnak ki a buliból azért, és Fullánk is ott lesz az első sorban. Hank Pym végre újra visszakerül a reflektorfénybe.

Milyen az összhang az újvilági írók között?
Remek, főleg most, hogy jóbarátom, Aron E. Coleite vette át az Ultimate X-Men írását, ahol szerintem tökéletes munkát végez, tényleg erre a melóra született. És most érkezett Joe Pokaski is, aki az Ultimate Fantastic Four új számait írja, hasonló elhivatottsággal és lendülettel. Mindkettejükkel a Hősök című tévésorozatnál dolgozom együtt.

Aron, akkor át is adnám neked a szót!
Jeph-nek nagy tervei vannak Jeannel, Rozsomákkal és Scott-tal az Ultimatum során, úgyhogy én addig másokra koncentrálok az Ultimate X-Men-ben. Az ő szemszögükből is bemutatom az eseményeket.

Joe, nálad mit várhatunk?
Jeph egészen elképesztő eseményt talált ki, egy olyat, amilyenben a Fantasztikus Négyes ezelőtt még soha nem volt. Váratlan, ismeretlen szituációkkal kell szembenézniük, és megpróbálom úgy alakítani az életüket, hogy valahogy mégis túléljék mindezt, és emelt fővel búcsúzhassanak a sorozat befejező számaiban.

Brian, mi lesz ezalatt Pókemberrel?
Végre Pókember akkor reagálhat az eseményekre, amikor azok tényleg történnek! Nem kell hónapokon át várnom, hogy Mark és Bryan Hitch befejezzék végre a The Ultimates aktuális sztoriját, nehogy előre lelőjék valamilyen poént. Most egy időben olvashatják a rajongók az Ultimatum-ot, majd hogy hogyan éli meg az egészet Pókember az Ultimate Spider-Man oldalain. Nagyon király lesz bemutatni az eseményeket Peter, Mary Jane és a többiek szemszögéből.

Egy záró gondolat, Jeph?
Összességében az Ultimatum egy elég megrázó, de érzelemdús történet lesz. A szereplőket egészen a tűrőképességük határáig nyomjuk, Magneto és a többi gonosztevő olykor túllő a célon, és minden annyira hihetetlen és elképesztő lesz, amilyet csak az Újvilágban láthatunk.

Köszönjük mindenkinek!

Oldalak: 1 2 3