Transmetropolitan #1

Cím: Transmetropolitan #1
Szerző(k): Warren Ellis, Darrick Robertson, Rodney Ramos
Kiadó: Fumax
Ár: sokezer Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 550 oldal
Megjelenés: 2020.04.23.
Megvásárolható: Könyvesboltok és Képregényboltok
Online vásárlás: fumax.hu

Jövő áprilisban, a Könyvfesztiválra érkezik a néhai DC/Vertigo egyik legjelentősebb sorozatának első kötete, amely az Absolute Transmetropolitan kiadást veszi majd alapul, a Sandmanhez hasonlóan. A teljes sorozat három kötetben fog kijönni majd, kötetenként nagyjából 500 oldalon (a limitált verziókban meg kb. 50-60 oldalnyi extrákkal).
Nem csak a képregényrajongóknak, hanem a sci-fi kedvelőknek is kötelező darab lesz ez a műremek, amelynek ott a helye a műfaj legnagyobbjai között függetlenül attól, hogy könyvben, filmben vagy képregényben öltött-e formát, és a főhősét Spider Jerusalemet sem fogjátok soha elfelejteni, ha elolvassátok.
Eláruljuk, hogy a kiadónkban még a Sandmannél is jobban szeretjük ezt a sorozatot, amely a mondanivalóját tekintve sajnos nem is lehetne aktuálisabb manapság, annak ellenére, hogy eredetileg 1997 és 2002 között jelent meg.
Warren Ellis ezzel a sorozatával beírta magát a legnagyobbak közé, így Alan Moore, Neil Gaiman, Garth Ennis mellett említhetjük őt is, de a rajzoló Darrick Robertson (aki később a The Boyst alkotta meg Ennis-szel együtt) is kiemelkedő munkát végzett.