Történelmi képregények az iskoláknak – Felhívás

Kötelező olvasmányok, történelmi képregények INGYENESEN az iskolai könyvtárak számára – Jótékony kezdeményezés a Képes Kiadó és a Képes Krónikák Kiadó szervezésében.

A két legismertebb hazai történelmi képregények kiadására szakosodott könyvkiadó, a Képes Kiadó és a Képes Krónikák Kiadó a képregény műfaj népszerűsítése érdekében 50 magyar középiskolának felajánl egy-egy könyvcsomagot, összesen egymillió forint értékben.

A kötetek között megtalálhatók a magyar irodalom gyöngyszemeinek képregényfeldolgozásai (köztük kötelező olvasmányok), valamint történelmünk sorsfordító eseményeit bemutató képregények (Szent Imre herceg halála, az 1956-os forradalom):
– Gárdonyi Géza: Egri csillagok (Korcsmáros Pál rajzaival)
– Jókai Mór: A kőszívű ember fiai (Korcsmáros Pál rajzaival)
– Tűzvihar ‘56 (Bán Mór – Fazekas Attila)
– Királyok és keresztek 1-2-3 (Mészáros János – Németh Levente)

A felajánlással a kiadók elsősorban a kiemelten művészeti, valamint a történelem-irodalom oktatásra szakosodott iskolákat szeretnék segíteni.
A csomagok átadására 2021. november 26. pénteken délután 16:00 órakor kerül sor a Radisson Blu Béke Hotel rendezvénytermében (Budapest, Teréz krt. 43. Galéria), a KLASSZIKUSOKTÓL A MODERNIG, AVAGY MAGYAR TÖRTÉNELMI KÉPREGÉNYEK SZENT ISTVÁNTÓL AZ EGRI CSILLAGOKIG című magyar történelmi képregény-kiállítás megnyitója keretében.

Azok az iskolák, akik szeretnének részt venni az akcióban, kérjük, jelezzék a következő email címen:
ixcagency@gmail.com
Kérjük, a következő adatokat adják meg számunkra:
Iskola neve:
Cím:
Kapcsolattartó neve:
Email címe:
telefonszám:

További részletek folyamatosan a Képes Krónikák és a Képes Kiadó Facebook oldalán.