Tolnai Ottó képekben

Tolnai Ottó, Kossuth-díjas kortárs költő és író műveinek képregény adaptációi megtekinthetőek a szegedi REÖK-ben.

Symposion LIFT – Tolnai Ottó műveinek képregény adaptációja

A kiállítás anyaga a MASZK Egyesület felkérésére és támogatásával készült és megjelent a Symposion legújabb számában. A Symposion című kulturális, művészeti folyóirat immár 1963 óta létező progresszív szellemisége napjainkban is életképes a jelenlegi szerkesztői koncepciónak köszönhetően. A folyóirat legújabb Tolnai Ottó szövegeket képregényesít. Mint a Symposion közelmúltban megjelent számainak, a jelenlegi kiadványnak is az az alapelve, hogy a kész irodalmi szövegekre képzőművészek készítenek (szabadon vagy klasszikus módon értelmezett) képregényeket. A jelenlegi projekt tehát Tolnai életművét igyekszik feldolgozni, leképezni, képzőművészeti alkotásokon keresztül. Az alkotások, a vizuális anyag elkészítésére a régió jeles képzőművészeit kérte fel a szerkesztő, aki Tolnai tengernyi szövegéből válogatott időrendi sorrendben, a kiválogatott szövegeket egy dimenzióvonal mentén fűzte fel, és úgy instruálta a horvát, francia, magyar és szerb képzőművészeket, hogy az elkészült vizuális anyag ne különállóan, hanem egymással is kommunikálva, hálózatot képezve jöjjön létre.

Kiállító művészek: Stark Attila, Szajkó István, Szöllősi Géza, Miroslav Lazendić, Damir Rijovic Originalov, Ricz Géza, Zabos Csaba, Antal László, Utcai Dávid, Kanyó Ervin, Aleksandar Zograf, Sirály Dóri, Johanna Marcade, Bruno Tolić, Tijana Luković, Ábrahám István, Damir Pavić, Radovan Popović, Sagmeister Peity Laura, Fodor Tibor, Daniela Mamuzic

A tárlat 2010. október 16. és 2010. október 31. között látogatható Szegeden a REÖK-ben, a Tisza L. krt. 56-os szám alatt.

Bővebben a kiállításmegnyitóról a Thealter webnaplón.