Filmhírcsomag v2 5.6

Izmos ököl Vasököl, lecsap ránk is, hogyha köll. De leginkább a bukszánkra, hiszen az első hétvégi bevétele várakozáson felüli volt, így további Marvel filmekről is hírt kapunk… Aztán, apróságok a Hulkról és a Transformers 2-ről, és új poszterek Rozsomákról, aki Farkas és Batmanről, aki Denevérember…

Vasember

2010-ben kerülne a mozikba a Vasember folytatása, árulta el Brad Bose, a színész személyi edzője a film Los Angeles-i premierjén. Robert Downey Jr. nyáron a Thropic Thunder reklámkampányában vesz részt (ebben a vígjátékban operáltatja át magát színesbőrűvé, hogy főszerepet kaphasson egy háborús filmben), de utána kőkemény edzésprogram vár rá. 5 hónap alatt 10 kiló izmot kell felszednie, hogy jól nézzen ki a páncél nélküli jelenetekben, ha 2009 elején megkezdődik a Vasember 2 forgatása. A korábban alkohol- és drogproblémákkal küzdő színésznek a Cinemablend értesülései szerint most új szenvedélybetegsége van: rákattant a vitaminokra és a kreatin monohidrát nevű, legális tömegnövelő szerre. (Cinematrix)

Sok múlik a Vasember fogadtatásán. Ha beüt a várva várt siker, a stúdió már jövőre forgatni kezdi a második részt, melyet 2010-ben küldene mozikba. Ráadásul számos más, hazánkban kevésbé ismert képregényhős filmes kalandja is rajta múlik.
Ezt Robert Downey Jr. személyi edzője kotyogta el. Hozzátette, hogy kliense a Tropic Thunder marketingkörútja után egy öt hónapos tréningbe kezd, mely során kerek 10 kiló izmot kell, hogy felkapjon magára. Ezután a producer, Kevin Feige nyilatkozott a Vasember kapcsán.
Elárulta, hogy ha a film sikeres lesz, a Marvel zöld utat ad a Hangyaember, Thor, Amerika kapitány és ezek befejeztével egy Bosszú Angyalai mozifilmnek is. Erre való utalás egyébként a Vasemberben is van, szóval érdemes megvárni a stáblista végét. (sg.hu)

Ha a Vasember sikeres lesz (és úgy tűnik, az lesz), a Marvel zöld utat adhat Thor, Amerika kapitány és a Hangyaember önálló filmjének is, árulta el Kevin Feige producer az IESB.netnek adott videóinterjújában. Onnan pedig már csak egy lépes a Bosszú Angyalai mozifilm. Ezekre a lehetséges folytatásokra egyébként a Vasemberben is van rejtett utalás, de nem mondjuk meg mi az, várja meg mindenki a stáblista végén a bónuszjelenetet! A slashfilm mai összeállításából az is kiderül, hogy a Rottentomatoeson jelenleg 96 százalékon álló Iron Man nemcsak a legjobb 2008-ban bemutatott film a kritikusok szerint, de egyben a legmagasabb pontszámot kapott szuperhősmozi is: a Pókember 2-t 93, az X-Men 2-t 87, a Batman: kezdődiket 84 százalékosra értékelték az újságok. (Cinematrix)

A Vasember 32,5 millió dollárt hozott pénteken, és a Deadline Hollywood Daily szerint a teljes hétvégi bevétele elérte a 100 millió dollárt. Ezzel az új szuperhősmozi meghaladta a Pókember és az X-men folytatásának 85 millió dolláros teljesítményét. A 150 millióból gyártott Vasember viszont valószínűleg nem éri el a Pókember harmadik részének 151 millió dolláros rekordját, amivel Sam Raimi mozija minden idők legjobb nyitóhétvégéjét tudhatja magának. (Cinematrix)

Robert Downey Jr. alkesz szuperhősét 17 971-en látták Budapesten bemutató hétvégéjén. Az új szuperhősfilm világszerte nagyot kaszált, az első hétvégén összesen 201 milliót hozott dollárban, és Amerikában minden idők tizedik legjobb nyitását produkálta. A hazai nyitás ehhez képest gyenge, a Pókember 3 például 31 450 nézővel indított Budapesten, az utolsó Harry Potter 94 010-el, a Transformers 25 898-al. (Cinematrix)

Transformers

Transformers 2-höz a színészek közül Shia LeBeouf mellett Teresa Palmer szerződött le a comics2film szerint és a Superbadben megismert Jonah Hill. A Paramount Pictures és Michael Bay rendező az amerikai légierőnél keres a filmhez statisztákat. Az alakváltó robotfajok küzdelmének forgatása június 2-án indul philadelphiai helyszíneken. 2009. június 26-án kerül amerikai mozikba.

Hulk

Megérkezett egy valóban látványos trailer a The Incredible Hulk című képregényfilmből. A filmen a jelek szerint nem rontott a készítők és Edward Norton közötti feszültség.
A feszültség abból adódik, hogy Norton szerette volna megszerezni a végső vágás jogát, de a stúdió és a producerek nem hagyták. A színész ugyanis egy teljesen más irányba vitte volna a történetet, több drámával, kevesebb akcióval. Gondolom a Superman visszatér esetéből tanultak és inkább a biztosra mennek.
A The Incredible Hulk ott folytatja, ahol az Ang Lee-féle előd abbahagyta. Bruce Banner megszállottan keresi az őt ért gamma-sugárzás ellenszerét. Ám mégsem ez a legnagyobb baja. Ross tábornok mindenáron kézre akarja keríteni az egykori tudóst és mindenféle kísérleteket akar végrehajtani rajta. Ezért létrehozzák a The Abomination néven ismert ellen-Hulkot, akinek irányítása kicsúszik a sereg kezéből. A bemutató június 13-án lesz. (sg.hu)

Wolverine

A karmos poszter bevallottan fake, azaz hamis volt, vélhetően a legújabb, kedvenc Rozsomákunkat levágott lábszárral mutató is (KN):

Batman

„Öljétek meg Batmant!” – javasolja Heath Ledger Jokere a The Dark Kinght új trailerében… (Cinematrix)

A sok „mörsöndájz” egyikéhez készült hivatalos rajz és egy (elvben) új poszter két variációja mellett két további hamis poszter, de itt a helyük (KN).
+ nem mozi, de a Gotham Knight erősen kötődik mindkét új Batman filmhez, így tán befér ide egy reklámposzter a DVD kiadás borítójáról mintázva :