Szerelmes kövek és más bohóságok

Többek könyörgésének engedve ismét belekukkantunk a rejtvénylapokba. Sajnos a képregény-felhozatal ezúttal jóval soványabb, mint egy hónappal ezelőtt, és egy várva várt sorozatot is kénytelenek vagyunk még jó ideig nélkülözni.

A ZsebRejtvény Extra idei első számában egy Vigh Gyula képregény szerepel A beteljesült jóslat címmel és King Kong vendégszereplésével. A Kedvenc 2009/5. számában szintén egy Vigh Gyula szösszenet szerepel, a címe Jó parti, és talán egy fokkal kidolgozottabb, mint az előbb említett képregény. Ja, és színesebb. A rossz hír az, hogy ebben a számban kellett volna kezdődnie Téjlor Csodálatos Pékemberének, de erre a sorozatra sajnos még várni kell. Hogy mi lesz a szuperpék kalandjai helyett, arról egy külön hírben számolok be.

A márciusi Fülesbagolyban Balog Zoltán egy új comic strip sorozattal örvendezteti meg az olvasókat. A négy képsorban a kövek szerelmi életébe nyerhetünk bepillantást. Sok akcióra senki ne számítson!

A Kis Fülesben a közelgő ünnepre való tekintettel a Hogyan írjunk húsvéti novellát című történet első részét olvashatjuk márciusban. A színes képregény írója nincs feltüntetve, a rajzoló Podmaniczky Ferenc. Egy apa és lánya igyekszik megbirkózni a címben szereplő feladattal. Az első részben se nyúl, se tojás, se locsolkodók, csak néhány álarcos emberrabló. Mi lesz ebből? Persze a Kis Fülesben Róka felügyelő is nyomoz tovább, ezúttal egy rajzórán.

A rejtvénylapokban szereplő képregények közül magasan kiemelkedik Fazekas Attila munkája A király árnyéka címmel. A Fülesben futó sorozat a 8. résznél tart, és éppen meghalt a cselszövő, de dúl a rút viszály. A két Hunyadi fiú sorsa nem tartogat túl sok meglepetést, a kérdés csak az, a főhős, Küsgergő hogy jön ki az egészből.