Szemle 2008. december (1.)

Új rovatunkban rövid, tömör kritikák formájában értékeljük a megelőző hónapban itthon megjelent képregényeket – lehetőleg az összeset.. A rovatot a Panel két munkatársa, Dunai Tamás és Szabó Zoltán Ádám vezeti, így akár tekinthetjük a lap vendégrovatának is.

Néhány éve úgy tűnt, a sajtó felkarolja a képregényt, de mára szomorúan kell megállapítani, hogy noha gyakoribb téma lett, rendszeres rovatokkal, kritikákkal szinte egyik sajtóorgánum sem jelentkezik témánkban. (Blogoktól most tekintsünk el!) Egy évben több tucat olyan kiadvány jelenik meg, melyek semmilyen kritikát nem kapnak és ezekből nem kevés az, amely magyar alkotók munkáit tartalmazza! És akkor hol vagyunk attól a jogosan elvárható igénytől, hogy a kritikákat a témához értő személyek írják? Mint sok minden mást, ezt is a képregényes közösségnek kell megoldania magának. Szerelemből, hobbiból.
Közben olvasóinkat bombázzuk az újabb kiadványokról szóló hírekkel, holott azok minőségéről jóformán semmit sem tudhatnak meg. Fórumunk is egyre kevesebb olvasói beszámolót tartalmaz. Ezért választottuk ezt a formát, amiben olvasóinknak esélye van mindegyik képregény recenzióját elolvasni, így akár olyanokhoz is kedvet kaphat, amiről azt korábban nem is feltételezte.
Egyértelmű lett az is, hogy ennek a kepregeny.neten van helye. Szép lenne mindezt egy havonta megjelenő képregényes magazinban megjelentetni, de a realitás nem ezt feltételezi…
Rovatunk természetesen nem váltja ki az oldalunkon örvendetesen megszaporodó kritikákat, hiszen azok mélyebb tárgyalást tesznek lehetővé.

2008. december kivételesen bőséges volt, emiatt és egy 3 hetes számítógép-nélkülözés miatt több részre szedjük az abban a hónapban megjelenteket.

Mindenkinek kellemes időtöltést és: alul lehet hozzászólni.

Oldalak: 1 2 3