Sin City 2. – márciusban

(kepregeny.info) A Fumax kiadó bejelentette, hogy 2006. márciusában tervezi megjelentetni a Sin City sorozat második részét. Eredeti címe: A Dame to Kill For. A tervezett magyar cím: Ölni tudnál érte. A köteten ugyanaz a stáb dolgozik, mint az elsõn: Varga Péter fordító, Uray Márton beíró és Bayer Antal szerkesztõ. A kiadvány a 2. Magyar Képregényfesztivál egyik újdonsága lesz, és alapjául szolgál a készülõ Sin City 2 filmnek is.

Így kezdõdik: Dwight szabadúszó fotósként dolgozik, többnyire házasságtörési ügyekben készít in flagranti felvételeket. Egy napon felhívja õt régi szerelme, Ava: találkozni szeretne vele, mert szüksége van a segítségére.
A történetben fontos szerepet kap Marv, az elsõ rész antihõse, megjelenik többek között Nancy, a táncosnõ, Shellie, a csaposlány, Manute, a testõr, Gail, Miho, Wendy és Goldie, az óvárosi lányok vezetõi és Hartigan társa, Bob, akiket a Sin City filmben vagy a Fekete-Fehér Képregényantológiában közölt rövid sztorikban ismerhettünk meg.
Miller sajátosan játékos történetszövésének köszönhetõen – más szemszögbõl – újra leperegnek a részben párhuzamosan zajló Nehéz búcsú egyes jelenetei is.

Néhány kép az eredeti kötetbõl itt tekinthetõ meg.