Bûn nélkül marad az Oscar!?

(MoziNet) Amire talán a legkevesebben gondoltak volna, az bekövetkezett: a Sin City jövõre nem versenyezhet a legjobb vizuális effektusok kategóriájában…

Robert Rodriguez, Frank Miller, valamint a speciális segéddiri, Quentin Tarantino minden tekintetben (filmtörténetileg legalábbis) újszerû mozijának az Amerikai Filmakadémia esélyt sem adott a megmérettetésre, mivel kihagyta 2005 legjobb látványvilággal rendelkezõ alkotásainak lajstromjából. Az erõszakban tobzódó mozinak azonban maradt még olyan paramétere (legjobb fényképezés, legjobb vágás, legjobb hang, legjobb smink, legjobb hangeffektus-vágás), amelyért Oscarral tüntethetik ki.

Persze aggódásra semmi okunk, hisz Rodriguezék filmje helyett a bennfentesek négy, George Lucas mágikus cége (Industrial Light and Magic) által elkészített produkciót is esélyesnek hirdettek meg. Az Oscar-díjra éhezõk közt többek között lapul Lucas csillagközi híradója, a Star Wars III. rész – A sith-ek bosszúja, a Batman – Kezdõdik!, Tim Burton legújabb keserédes csábítása, a Charlie és a csokigyár, Peter Jackson gigafilmje, a King Kong; a sorból természetesen nem hiányozhat Harry Potter sem, aki újfent harcba indul, ezúttal a tûz serlegével, de Steven Spielberg legutóbb letudott mûve, a Világok harca is szívesen sorban állna egy aranyszoborért. A sort Narnia krónikái zárják. A végleges listát január 31-én hozzák nyilvánosságra.

Forrás: MoziNet (Iván István)