SHANG CHI: A Kung Fu Halálos Keze – Póksziget / Kísért A Múlt (MLH010)

Cím: SHANG CHI: A Kung Fu Halálos Keze – Póksziget / Kísért A Múlt (MLH010)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Antony Johnston, Mike Benson, Sebastian Fiumara, Leandro Fernandez, Tan Eng Huat, John Lucas, Dan Brown, Craig Yeung, Jesus Aburtov
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 152 oldal
Megjelenés: 2022.01.08.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Legyél tanúja Shang-Chi, a Kung Fu Mestere észbontó erejének. Tökéletesre csiszolt képességeivel ő az első számú a Marvel keményöklű hősök közt. Törd rá az ajtót egy pörgőrúgással a kung fu modern korszakára, hogy Shang-Chi előtted is bebizonyíthassa, hogy még mindig ő a Marvel Univerzum legnagyobb harcművésze. Hősünk először a rémisztő Kilenc Pók Menyasszonyával kerül szembe,
miközben azért küzd, hogy megmentse Vasökölt a halálnál is rosszabb sorstól, hogy a város többi lakójához hasonlóan ő is hatkarú pókká változzon. Azután pánik tör ki London utcáin, miközben a Kung Fu Mestere azon kapja magát, hogy egy olyan kémthrillerben küzd a válaszokért és az életéért, ami örökre meghatározza saját és az MI6 sorsát.
A KÖTET TARTALMA: Spider-Island: Deadly Hands of Kung Fu 1-3. és Deadly Hands of Kung Fu (2. széria) 1-4.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Kétség sem férhet hozzá, hogy Shang-Chi egyike a Marvel legnagyobb hőseinek. Könnyen tévedhetett volna egy egészen más útra is, hiszen zseniális bűnöző apja arra nevelte, hogy megállíthatatlan harcos, és a Marvel Univerzum egyik leghalálosabb gonosztevője váljon belőle. Első felbukkanásakor azonban, amikor az ifjú harcosnak a családja egyik ellenségét kellett megölnie, rájött az igazságra apja hitványságával kapcsolatban. Ez a reveláció annyira felháborította, hogy megesküdött, életét bármi áron annak szenteli, hogy megakadályozza atyja világuralmi terveinek végrehajtását. Nagy szerencséje ez a Marvel többi hősének, mert senki sem akarhat Shang öklei útjában állni!
Ahogy Vasököl, Shang-Chi is a Marvel 70-es évek kungfuőrület által inspirált harcművészeti fellángolásának terméke, ő azonban sokkal tradicionálisabb főhajtás a műfaj előtt, mint említett társa, hisz kizárólag rendkívül képzett elméjére és testére támaszkodhat. Ahogy azt sejtheted, szakértője mind a pusztakezes küzdelemnek, mind pedig számos olyan speciális fegyvernek, ami rég összeforrt a kung fu műfajjal, így például a kardoknak, botoknak és nundzsakuknak. Jobb, ha elhiszed, hogy a „Kung Fu Mestere” cím egyáltalán nem túlzás az ő esetében!
Ezt a kötetet egy háromrészes, 2011-es sztorival, a Póksziget: A Kung Fu Halálos Kezével kezdjük, ami egy spin-off a Póksziget című eseményhez, ami során New York összes lakója pókszerű képességekre tesz szert. Shang a káosz közepette a harcművészet másik marveles mestere, Vasököl oldalán száll harcba, hogy megóvja a Halhatatlan Fegyvereket egy rejtélyes ellenségtől. Sebastian Fiumara gyönyörű rajzai és Antony Johnston szenzációs forgatókönyve egy robbanékony mesterművet eredményezett, aminek skiccszerű, elkent stílusa tökéletesen illik a kung fu mesteréhez.
Aztán jöhet a karakter 2014-es minisorozata Mike Benson és Tan Eng Huat tollából. Shang 70-es évekbeli kalandjait a Sárkány közbelép és egy James Bond-film hibridjeként jellemezhetnénk. Ez az új sorozat azokat az egykori kémes időket idézi meg, így tényleg olyan, akár egy klasszikus Shang-Chi-történet, épp csak modern fonákkal. Faltól falig akciójával és kémthrilleres beütésével remek bevezető a halál és ármány játszmáiba, amikben Shang-Chi élete nagy részében helyt kellett állnia.
Ahogy egy másik 70-es évekbeli karakter, Luke Cage, Shang-Chi is a maga rétegműfajának gyökereiből nőtte ki magát a Marvel Univerzum teljes jogú tagjává. Rendkívüli képességeinek hála az utóbbi időben olyan hősök mellett állhatott helyt Amerika Kapitány Titkos Angyalok csapatában, mint Hangya, Bestia és Fekete Özvegy. Kevesen válhattak úgy a Bosszú Angyalai tagjává, hogy semmilyen emberfeletti képességet nem tudtak felmutatni. Hiszen valóban különlegesnek kell lenned, ha olyan férfiak és nők oldalán akarsz harcolni, akik puszta kézzel szétzúzzák az acélt, vagy épp elementáris erőknek parancsolnak. De a kung fu marveles mesterének ez nem jelent problémát. Ugyan minek kellene szuperképesség vagy flancos hi-tech hardver, ha a puszta tested is halálos fegyver?

Előzetes: