MS MARVEL: Átváltozás / Öngyógyító képesség / Miért-generáció (MLH009)

Cím: MS MARVEL: Átváltozás / Öngyógyító képesség / Miért-generáció (MLH009)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): G. Willow Wilson, Adrian Alphona, Jake Wyatt
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 152 oldal
Megjelenés: 2021.12.25.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu
Bevásárlólista: Loading

Kamala Khan egy muszlim tinilány Jersey Cityből. Elhiheted, az élete már így is eléggé bonyi, de amikor a Terrigen Ködben hihetetlen alakváltoztató képességeket kap, a világa totál kifordul önmagából. A káosz ellenére Kamala pontosan tudja, mihez kezdjen újdonsült erejével, és abban, hogy azzá a seggberúgós, nagyszájú hőssé váljon, amilyen mindig is lenni akart, semmi sem akadályozhatja meg. Sem a szülei, sem a Nememberek, de még egy olyan szuperfura, madárfejű gonosztevő sem, mint a Feltaláló. Ismerd meg a Föld legnagyobb metamorf hősei közt is úttörőnek számító Ms. Marvelt.
A KÖTET TARTALMA: MS. MARVEL 1. és 6-11.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Mondanom sem kell, a Marvel Univerzumban hírességként tekintenek a szuperhősökre.
Alighanem minden pletykalapnak és stílusmagazinnak megvan a maga rovata a szuperhős-világ történéseinek lekövetésére, hogy ki kivel randizik, mit viselt a szupergonoszok elleni legutóbbi összecsapása során, mik a legfrissebb pletykák a különböző csapatokból való kilépésről vagy éppen az új tagokról. Nyilvánvaló, hogy szuperhős-rajongók egész hada csüng minden szavukon. Kamala Khan, egy Jersey Cityben élő 16 éves tinilány is egy hős-rajongó volt, most viszont túllépett a Bosszú Angyalai fanfictionök írásán és a Carol Danvers iránti megszállottságán, és ő maga is csatlakozott a szuperhősök társaságához. Aznap, amikor Kamala különleges képességekre tett szert a Terrigen Ködnek köszönhetően, legvadabb álmai váltak valóra. Na, nem mintha átváltozása az új Ms. Marvellé olyan simán ment volna…
Kamala Khan hivatalos debütálására a 2013-as Captain Marvel 14. számában került sor, de ha csak egyet pislantottál, lemaradtál róla. Tisztességes bemutatkozásának ideje mindössze pár hónappal később jött el a Ms. Marvel 1-ben. Sana Amanat és Stephen Wacker Marvel-szerkesztők, valamint G. Willow Wilson író gyermeke volt, és kezdettől fogva nagy figyelem övezte, hiszen ő lett a Marvel első muszlim hőse, aki saját sorozatot kapott. Etnikuma és vallása azonban határozottan nem csupán póz, hanem nagyon is szerves része a karakterének. A történet egy jelentős részét a hitével való kapcsolata hajtja. Amanat és Wilson maguk is muszlimok, sok saját élményüket önthették tehát bele Kamalába, karakterük így egyszerre hihető és eleven. Meg persze imádnivaló is. Attól tartok, ezt sokat hajtogatom, de attól még 100%-ig igaz: nem lehet őt nem szeretni. Egyrészt mind tudunk azonosulni megszállott rajongásával, ahogy a vele szembeni elvárásoknak való megfelelési kényszerével is. Önbizalma és állandó lelkesedése, amivel sok belső konfliktust ügyesen tud palástolni, a Marvel Univerzum igazán színes egyéniségévé teszi. Ahogy sok elődje – Peter Parker, Nova, a Szökevények tagjai, ő is a „zűrös tinédzserek” közé tartozik, akikkel a Marvelnek már nagy tapasztalata van. Az viszont, hogy rég áhított nyitott ablakként szolgál az amerikai muszlim közösségek életére, sok extra réteget rak a karakterére. Ami a vizualitást illeti, Adrian Alphona lenyűgöző rajzai Kamala sajátos, bájosan fura személyiségéhez és kalandjaihoz tökéletesen illeszkednek, Ms. Marvel jelmeze pedig a szuperhősködés és a kulturális örökség okos vegyítése, kifejező, ikonikus és csöppet sem klisés. A sorozat az Államokban és a tengerentúlon is nagy kritikai sikert aratott, és jó néhány díjat is bezsebelt, köztük a 2016-os Angoulême Nemzetközi Képregényfesztivál tekintélyes Legjobb sorozatnak járó díját, ezzel a Ms. Marvel egyike lett azon kevés amerikai képregényeknek, amik valaha megkaphatták ezt a kitüntetést.
Kamala debütálása után ugrunk a Ms. Marvel 6-11. számára, amikor hősünk kezd megbékélni új szerepkörével, és közös kalandba keveredik Rozsomákkal. Ez egyetlen fiatal hős számára sem könnyű helyzet, ezúttal azonban csak tovább nehezíti, hogy az általában megállíthatatlan Rozsomák már nem támaszkodhat az öngyógyító képességére, így Kamalának sok rendkívül veszélyes akciót magának kell elvégeznie. Aztán összecsap a Feltalálóval, egy különös, madárfejű gonosztevővel, akivel egyszer már összeakadt, és aki rendkívül sötét terveket forral a helyi kamaszokkal kapcsolatban. Veszélyes szituáció, de manapság már csak így telnek az igazi és egyetlen Ms. Marvel dolgos hétköznapjai! Jó szórakozást!

Előzetes: