Cowboyok és űrlények – Filmkritikák

Filmsor

A film, ami színészeit figurázza ki

[toc](Safranyn) Felkapott téma az idegeninvázió, sokan vetik fel a kérdést annak kapcsán is, hogy az ősemberek találkoztak-e az űrlényekkel. Annál kevesebben gondolkodnak azon, volt-e olyan, hogy a sötét középkorban jöttek az ufo-k, vagy hogy Eger várát az űrlények ellen is védtük-e, nem csak a törököktől?

Jon Favreau (Vasember 1-2) a Roberto Orci-Alex Kurtzman párossal (Rejtély, Sasszem, Alias, na meg a készülő Star Trek sequel) kiegészülve isten tudja miért azon gondolkodott, hogy milyen lehetett, amikor két fegyverpárbaj és whiskey között érkeztek meg az idegenek, hogy leigázzák az 50 lélekszámú vadnyugati kisváros lakóit. Ha meg már úgyis scifi-akció-westernt csinálunk, akkor nyerjük meg magunknak James Bondot (Daniel Craig), dobjuk bele Harrison Fordot a western hatás miatt, na meg Olivia Wilde-ot, hogy azért az eyecandy faktor is meglegyen. Ja, hogy scifi is? Jó lesz Sam Rockwell, a Holdban úgyis megmutatta már, hogy otthonosan mozog a scifiben. Na ebből, ebből lesz a film.

Hogy az elképzelés valóban jó volt, azt adom, mert engem is nagyon érdekelt mit tudnak egy ilyen filmből kihozni. Hogy a megvalósítás pocsékra sikerült, azt azzal támasztanám alá, hogy a filmben szinte mindenki aki meghal, azért az utolsó lélegzet kifújása előtt még elmond egy annyira hatásvadász mondatot, hogy mindannyian sírva fakadunk. Nem, nem a gyönyörtől vagy a drámától, hanem attól, hogy végre megtaláltuk miért nem lehet komolyan venni a filmet.

Nem tudom kinek van meg az emlékeiben vagy ismeretében, de volt tavaly egy sorozat, a The Cape (A köpeny) körülbelül azzal voltam így (igaz azzal 10 részen át), hogy nem tudtam eldönteni, hogy ezt akkor itt most komolyan gondolják, vagy szándékosan figurázzák ki a saját történetüket.

A Cowboys and Aliens így válik western-scifi-akcióból, vígjátékká, paródiává, vagy inkább egy másfél órás sitcommá, amit teleb.sztak cameóval. Érdekes, hogy amíg Harrison Ford beleélősen idéz korábbi szerepeiből, Daniel Craig arcáról inkább azt lehet leolvasni, hogy csak azért vállalta el a szerepet, mert nem akart úgy járni, mint Will Smith a Mátrix-szal. Most, hogy elvállalta a szerepet, meg már rájött, hogy ő a világ legnagyobb hülyéje, legalábbis nagyon ott van az arcán, hogy mindjárt kipukkad a röhögéstől. (Megneztem.blog.hu)

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26