Netes Sajtókörkép #26

Nem is találkoztunk, mióta belefordultunk ebbe az esztendőbe. Mit is mondhatnék: Boldog, képregényes cikkekben gazdag új évet kívánok!
Most pedig egyéb híreink:

Batman rajongóinak, tehát nagyjából minden élőlénynek a Földön szól Tálosi András Spuri denevéres cikksorozatának következő három része: Első év az álarc mögött. (1. rész, 2. rész, 3. rész.)

Verebics János egy gigaposzttal búcsúztatta az Óévet: aki Asimov műveiből készült képregények történetére, illetve a magyar származású képregényrajzolóra, Paul Orbanra kíváncsi, az jobban teszi, ha a lehető leggyorsabban ide kattint.
További cikkek:
Hétszer szólt a hatlövetű – címlapon a detektív, a cowboy és a légiós
Az asszony, aki párbajra hívta a Sátánt – Raisza Gorbacsova képregényes emlékezete

Újra lesz Korcsmáros-féle Rejtő képregény a Blikkben.

Az MKSZ blogján jelent meg két visszatekintő-elemző írás a Bookline, valamint az Alexandra-Libri páros sikerlistáiról. Talán nem meglepő, hogy a legnagyobb slágerek tavaly a Geronimo Stilton, Walking Dead és Asterix voltak.

Bayer Antal a Nero Blanco Blogon elmélkedik az Egmontnál megjelenő új Transformers magazinról.

Com-X90 kedvenc képregényhősei TOP10 2. rész: 6-10. helyezettek.

Ghavin zseniális körképe a Valiant újraindulásáról itt, a Kneten olvasható. Sőt kötelező!

Rendhagyó módon egy angol nyelvű cikket is ajánlanék. Jason Thompson – neves kritikus, régebben pedig a Viz-nél is dolgozott – az amerikai képregénycenzorok módszereit és a jellemzőbb fogásokat veszi sorra, összehasonlítva az eredeti japán mangaoldalakat az Amerikában kiadott változatokkal.

Recenziók:
Szabó Dominik: Sötét Kor #2 (ekultura.hu)
Galamb Zoltán: Kalyber Joe 5. könyv (ekultura.hu)
Bayer Antal: Hihetetlen Pókember #6 (Nero Blanco Blog)