Manga-különlegességek Amerikából

A PictureBox nevű amerikai képregénykiadó nemrég jelentette be, hogy új sorozatot indít Ten Cent Manga címmel, melyben a háború utáni japán képregények világát szeretné a nyugati közönség elé tárni. A kiadó vezetője szerint a mai amerikai comics rendkívül sokat köszönhet a mangáknak, de a második világháború utáni, amerikai felügyelet alatt álló Japánban született képregények legalább ennyit merítettek az amerikai művekből.

Éppen ezért az új sorozat (ami egyébként egy nem túl szép egyenborítót is kap majd) első kötete Shigeru Sugiura 1974-es Az utolsó mohikán-adaptációja lesz. Sugiurának, aki 2000-ben hunyt el, ez lesz az első önálló kötetes megjelenése Amerikában. James Fenimore Cooper könyvét már 1953-ban egyszer feldolgozta, így a most megjelenő könyv saját adaptációjának adaptációja lesz.

A sorozat második kötetét is bejelentette már a PictureBox: egy igazi nagyágyú, Osamu Tezuka 1948-as The Mysterious Underground Men című, 160 oldalas munkáját jelentetik meg, a tervek szerint az idei év őszén.

Forrás: The Comics Reporter