Netes Sajtókörkép #25

Bejglievés, ajándékbontás után, de még a szokásos pezsgőivászat előtt jó ez a néhány nap, hogy bódulatunkból kigyógyulva egy kicsit hétköznap is legyen. Kihasználva ezt az időszakot, ismét összeszedtük az internet legjobb képregényes témájú, vagy ahhoz valamilyen szinten köthető cikkeit. Jó olvasgatást, és ha addig nem jelentkeznénk, boldog és szerencsés új évet is!

Egy rossz hírrel kell, hogy kezdjem. Elhunyt Nakazava Keidzsi, a hirosimai atomtámadás egyik túlélője, akinek Barefoot Gen című, a szörnyű tragédiát és utóhatásait taglaló műve az egyik legfontosabb és a világon az egyik legtöbbet olvasott japán képregény. Többek között Art Spiegelman (Maus) is olvasta, és saját bevallása szerint hatalmas hatással volt rá és későbbi műveire. Az AnimeAddicts híre itt, az MKSZ blogjáé pedig itt olvasható.

Archnihil Bruce Timm Superman-rajzfilmsorozatát vette górcső alá az SFmag hasábjain.

Chavez a Geekzblogon a hamarosan itthon is bemutatásra kerülő új Dredd filmről írt.

Com-x90 szerény A képregényblog néven futó oldalán szedte össze kedvenc képregényhőseit, pontosabban egyelőre az 1-5. helyezettet ismerhetjük meg. A cikk második részében várhatóan a 6-10-re is sor kerül.

„Valaki elkezdte lefordítani angolra Zórád Ernő képregényeit, és felteszi ezeket az internetre, úgynevezett „honosító” oldalakra.” A meglepő esetről Bayer Antal oknyomozását olvashatjuk a Nero Blanco blogon.

Németh Andrással, a Rocksztár leszek, Mama! online stripsorozat alkotójával Szabó Zoltán Ádám beszélgetett, melynek eredményét itt, a Kneten olvashatjátok.

Rusznyák Csaba erősen spoileres írása az Amazing Spider-man 700. (utolsó) számáról, illetve az abban történt tényleg nem mindennapi esetről a Könyvesblogon olvasható: csak annak ajánlott, aki vagy olvasta már a füzetet, vagy pedig nem bírja kivárni, hogy mire is futottak ki az elmúlt hetekben történtek!
Az író másik cikke az idei év 10 legjobb képregénysorozatát mutatja be: Amazing Spider-man, Saga és a többiek, a cikk végén pedig a Top 5 hazai képregényről is szó esik.

Verebics János blogján Kissferi új művének születésével, illetve saját képregényrajzolói múltjának egy újabb érdekes szeletével ismerkedhetünk meg.

Tálosi András az 5Panels oldalán kezdett bele a modern Batman-kronológia áttekintésébe, mely a Crisis on Infinite Earths és a tavaly újraindított DC-univerzum közötti időszak fontosabb Batman-címeit és eseményeit mutatja be. A cikksorozat első két része máris olvasható: egy, kettő.

Recenziók:
Dani Áron: Jean DeWolff halála (prae.hu)
Bayer Antal: A hajnalcsillag fénye (MKSZ Blog)
Rusznyák Csaba: Slusszkulcs Klán (Könyvesblog)