Mutánsvilág (NMK #34)

Cím: Mutánsvilág (NMK #34)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Brian Michael Bendis, Olivier Coipel, Tim Townsend, Rick Magyar, John Dell, Scott Hanna, Frank D’Armata, Esad Ribic
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 208 oldal
Megjelenés: 2019.04.11.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Üdvözöl a Mutánsvilág, ahol mutánsok és emberek békében élnek egymás mellett, és ahol minden hős látszólag megkapja szíve minden vágyát. Ám ez az utópia csak délibáb, ahol az egyre fokozódó káosz és zűrzavar közepette maga a valóság is lassan lebomlik, míg végül csak egyvalami marad bizonyos: ezek után a Marvel világa soha többé nem lesz ugyanolyan!

A gyűjtemény a House of M 1-8. számát tartalmazza.

Előszó:

A Bosszú Angyalai: Káosz eseményeit követően maradt egy fájóan megválaszolatlan pont a Marvel-univerzum életében: Skarlát Boszorkány, aki a feloszlásba sodorta az Angyalokat, miközben csak a halál és pusztulás járt a nyomában. A Sötét Főnixhez hasonlóan leírhatatlan ereje labilis elmeállapottal párosult, ami gyógyíthatatlan sebeket ejthetett az egész világmindenségen.
Wanda Maximoffot utoljára akkor látták, amikor Dr. Strange kómába ejtette, az apja, Magneto pedig magával vitte. Az olvasóknak pedig nem maradt más, mint a megválaszolatlan kérdések sokasága: hová lett, megmaradt-e a hatalma, a bajtársai hogyan érezték magukat az eseményeket követően, megbocsátanak-e neki vagy példás büntetést szabnak ki rá? A sorsára végül ebben a történetben derült fény: egy eposzi crossover-minisorozatban, amihez hasonlóra hosszú ideje nem volt már példa a Marvelnél. Ez volt a Mutánsvilág.
Mivel félek, hogy hamar felfedném a történet (csakugyan döbbenetes) fordulatait, így inkább nem is mondok semmit. Legyen tényleg elég annyi, hogy Brian Michael Bendis és Olivier Coipel kétségtelenül csúcsformában volt ebben a világformáló, gigantikus szereplőgárdát és még hatalmasabb összetűzéseket felvonultató történetben, amely számos olyan gyomorba vágó pillanatot tartogat, amik alaposan megráznak majd mindenkit.
Kössétek hát be magatokat, és lépjetek be a Mutánsvilág felettébb kifordult univerzumába…

Előzmények:

Wanda Maximoff, a Skarlát Boszorkány egy olyan mutáns, aki „hexeivel” bármikor kifordíthatja a sarkaiból a valóságot. Bár ikerbátyjával, Pietróval együtt mindketten a mutáns terroristaként ismert Magneto gyermekei, hosszú ideje a Bosszú Angyalainak kötelékében szolgálnak.
Wanda évekkel ezelőtt hozzáment Vízióhoz, egy szintezoid hőshöz. Mivel nem tudtak családot alapítani, így Wanda a varázserejével teremtett két gyermeket maguknak: Thomast és Williamet. Csakhogy később kiderült, hogy az ikrek valójában a démoni Mephisto lélektöredékei voltak, aki nem sokkal később egy összecsapást követően visszaszerezte a gyermekek esszenciáját, amivel eltörölte őket a létezésből. Ekkor Agatha Harkness – egy másik hatalmas erejű boszorkány, Wanda egykori mentora – egy varázslattal átformálta a Skarlát Boszorkány emlékeit, hogy így kímélje meg őt a lelki traumától.
Csakhogy Wanda nemrég ismét emlékezni kezdett a gyermekeire, amitől az elméje megroppant, a képessége teljesen irányíthatatlanná vált, és katasztrófák egész sorával sújtotta a csapattársait. A kialakult káosz végül Sólyomszem, Hangya (Scott Lang) és Vízió életébe került.
A továbbra is eszét vesztett Skarlát Boszorkányt Genoshába vitték, abba a szigetországba, ami nem sokkal korábban egy rettenetes Őr-robottámadás áldozatául esett. Apja, a bűnös útról megtért Magneto, illetve az X-Ment egykoron vezető Charles Xavier itt láttak hozzá ahhoz, hogy helyreállítsák a töredezett elméjét és ezáltal talán felmentsék őt a bűnei alól.

Előzetes: