Magnus Fia (NMK #35)

Cím: Magnus Fia (NMK #35)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): David Hine, Roy Allan Martinez, Pete Pantazis
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum:
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2019.04.25.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Az egykoron Higanyszálként ismert Pietro Maximoff csak biztonságosabb világra vágyott a mutánsok számára, ám a Mutánsvilágot követően mindene odalett: a szuperképessége, a húga és az álmai is. A megvetett, kirekesztett és magányos Pietro volt feleségénél, Kristálynál és a rejtelmes nemembereknél keres menedéket, ám lehet, hogy ott a kétségbeesés egy még borzalmasabb árulásra készteti.

A gyűjtemény a Son of M 1-6. számát tartalmazza.

Előszó:

2006-ban rájárt a rúd a mutánsokra. Skarlát Boszorkánynak és a Mutánsvilág eseményeinek hála a Homo superior létszáma vészesen megfogyatkozott; az egykor az emberiség következő lépcsőfokának gondolt mutáns népességből alig 198 fő maradt, miáltal arra kárhoztattak, hogy néhány nemzedéken belül teljesen eltűnjenek.
Ez az új állapot radikálisan átformálta az X-Menhez kapcsolódó kiadványokat, illetve a nyomdokaiban született néhány olyan minisorozat, amely az erejüket vesztett mutánsokkal foglalkozott. Eme Mutánsvilág utáni kiadványok közül minden valószínűséggel David Hine és Roy Allan Magnus fia a legérdekesebb.
A történet középpontjában Magneto fia, Skarlát Boszorkány fivére, az egykori bosszúangyal, Pietro Maximoff áll, aki a Mutánsvilág létrejöttében kivett szerepének köszönhetően jelenleg valószínűleg a földkerekség leggyűlöltebb hőse. Elvesztette a képességét, a méltóságát és az életcéljait; egy szánalmas alak lett belőle, aki bármit megtenne a szupergyorsasága visszaszerzéséért.
Habár saját bevallása szerint gyűlöli az apját, akivel nincs semmi közös vonása, mégis könnyen meglátjuk kettejük között a hasonlóságot. Hine remekül kiaknázza ezt, megmutatja, hogy Pietro is ugyanolyan könyörtelen és eltökélt, ami gyakran csap át nagyképűségbe. A Magnus fia a maga módján a megváltásról szól, legalábbis Higanyszál kifordult értelmezésében. Habár állítása szerint a mutáns fajért tesz mindent, hamar megérezzük, hogy végig a saját érdekeit tartja szem előtt. Annyira elvakultan összpontosít a képességének visszaszerzésére, hogy közben fel sem fogja, mennyi mindent tesz kockára: a többi mutánst, a volt feleségét, sőt a saját kislányát is.
Lapozzunk hát, hogy kiderüljön, meddig megy el egy volt mutáns azért, hogy újból különleges lehessen…

Előzmények:

Pietro és Wanda Maximoffot, a mutáns ikerpárt kelet-európai vándorcigányok nevelték fel. Egyikük sem sejtette, hogy mindketten valójában a mutáns terrorista, Magneto gyermekei.
Amikor Wanda kifejlődőben lévő mutánsbűbájainak hatására egy épület lángra kapott, a testvérek a dühödt falubeliek célkeresztjébe kerültek, ám a sors fintoraként pont Magneto volt az, aki kimentette őket a csőcselék karmaiból. Ezután a szárnyai alá vette őket, és megosztotta a testvérpárral az álmát a mutánsok uralta világról. A hálás ikrek csatlakoztak a Gonosz Mutánsok Testvériségéhez, ám alig néhány összecsapás kellett csak a hősies X-Mennel ahhoz, hogy megbánják ezt, és faképnél hagyják Magnetót.
Vezeklésképpen csatlakoztak a földkerekség legnagyobb hőseihez, avagy a Bosszú Angyalaihoz, ahol úgy érezték, végre megtalálták a helyüket, egy befogadó családot.
Egy mutánsvadász Őr robottokkal való összecsapást követően a sebesült Pietro Attilanban kötött ki. Itt ismerkedett meg a nememberekkel, egy rejtelmes fajjal, amelynek minden egyedét a természetfeletti terrigénkristályok különleges szuperképességekkel ajándékozták meg. Itt szeretett bele az őt ápoló Kristályba, akit később feleségül vett és egy kislányuk is született Luna néven. Magneto ekkor tűnt fel ismét az életében, hogy felfedje, ő Pietro és Wanda apja.
Aztán minden megváltozott. Magneto maga mögött hagyta a terrorizmust, és csatlakozott a Charles Xavier nevével fémjelzett, emberek és mutánsok békés együttélését célzó táborhoz. A sors fintora, hogy Wanda ezzel szemben elvesztette az uralmat az ereje felett, miáltal a bolygó legveszedelmesebb mutánsává vált, majd káoszt és pusztulást hozott az Angyalokra, ami Sólyomszem, Hangya és Vízió életébe került. Amikor a hősök egybegyűltek, hogy a világ biztonsága érdekében halálos ítéletet mondjanak ki Skarlát Boszorkányra, Pietro kétségbeesésében úgy védte meg a testvérét, hogy rávette a való ság átformálására. Ebben az új „mutánsvilágban” Magneto uralkodott egy mutáns többségű társadalom felett, ám az Angyalok fellázadtak, és kényszerítették Wandát az eredeti valóság visszaállítására. Csakhogy Wanda az utolsó pillanatban egyetlen mondattal elkárhoztatta a saját népét: „Nincs több mutáns.” Az emberek szemszögéből nézve mi sem változott. A mutánsok világa azonban gyökeresen átalakult: Wanda varázslata a Homo superior faj nagyjára kihatott, alig 198-an maradtak közülük olyanok, akiknek továbbra is megmaradt az adottsága – Pietro azonban nem tartozott közéjük.
A megkeseredett, feszült és magára maradt egykori Higanyszál ekkor eltökélte, hogy mindenáron visszaszerzi néhai szupergyorsaságát.

Előzetes: