Új X-Men #2: Birodalom (NMK #33)

Cím: Új X-Men #2: Birodalom (NMK #33)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Grant Morrison, Frank Quitely, Ethan Van Sciver, Igor Kordey, Frank Quitely, Igor Kordey, Tim Townsend, Mark Morales, Danny Miki, Scott Hanna, Sandu Florea, Prentis Rollins, Brian Haberlin
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 234 oldal
Megjelenés: 2019.03.28.
Megvásárolható: Újságárusok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

Úgy tűnt, hogy sikerült legyőzni Cassandra Novát, Xavier professzor parazita ikertestvérét, ő azonban a csillagok közé menekült, hogy egy galaktikus birodalom minden erejével álljon bosszút. Mi esélye lehet az X-Mennek olyasvalaki ellen, aki térdre kényszerítette a teljes Siár Birodalmat?

A gyűjtemény a New X-Men 118-126. számát tartalmazza.

Előszó:

Üdv ismét Grant Morrison Új X-Menjének páratlanul szokatlan világában, ahol az E mint eltörölni című kötetünkben megkezdett munkája folytatásaképp még jobban felrázza az X-ek életét, hogy aztán szakértő kezekkel töltse fel friss energiával a csapatot és a kalandjaikat.
Önellentmondásosnak hathat, ám Morrison X-Menjének egyik legérdekesebb aspektusa az, ahogy példátlanul emberivé teszi a csapatot. Hiába kerülnek a lehető legképtelenebb helyzetekbe, minden egyes szereplő viselkedése szinte tapinthatóan valósághűen hat. John Sublime és Cassandra Nova karakterei pedig kiváló alkalmat nyújtanak az író számára arra, hogy minél mélyebbre ássa magát az X-ek lelkivilágában, felfedje a legrejtettebb félelmeiket és vágyaikat.
Kiemelendő, hogy ebben a kötetben kapott helyet a New X-Men 121. száma, amiben Morrison csatlakozott a Marvel „Sok a duma!” nevű eseménykéjéhez, amelynek lényege röviden: egyetlen hónapra a Marvel összes komolyabb címe dialógus nélkül jelent meg, teljes mértékben a képi világra támaszkodtak a történet elmeséléséhez. Komoly kihívás volt, Morrison pedig, mint majd látjuk, a maga sajátságosan találékony módján felelt meg neki.
A Birodalom Morrison első évének lezárását is jelentette egyben. A Marvel mutánsainak új irányítójaként alig 12 hónap alatt fenekestül felforgatta az addigi csendes vizeket, illetve egy olyan friss megközelítéssel állt elő, ami ugyan kihasználta a sorozat régi erősségeit, mégsem félt az újdonságok csábításától. Az ötletesen újszerű ötleteinek hála az X-Men tényleg mindörökre átformálódott.

„Charles jól mondta; a szégyenérzet luxussá vált számunkra. Nem szoríthatjuk le a szárnyunkat, rejthetjük el a fura szemünket vagy a briliáns elménket.”

Előzmények:

Új ellenség tűnik fel az X-Men életében: egy páratlan telepatikus képességekkel rendelkező rejtélyes nő, Cassandra Nova, aki a mutáns faj kipusztításán ügyködik. Küklopsz és Rozsomák hiába fogja el őt, sikerül egy korábban az uralma alá hajtott Őr-robotsereget Genosha ellen fordítania, ami a sziget teljes pusztulásával és milliók halálával jár. A kevés túlélő egyike nem más, mint a Pokoltűz Klub volt Fehér Királynője, Emma Frost, aki fenntartásai ellenére csatlakozik az X-ekhez.
Amikor a csapat megpróbálja kihallgatni Novát, az kereket old: azt tervezi, hogy az X-Men Cerebrája segítségével felkutatja és kiirtja a teljes mutáns nemzetséget. Ám mielőtt használatba venné a gépet, Frost kitöri a nyakát, Xavier pedig mindenki döbbenetére agyonlövi. Másnap X professzor anélkül, hogy előtte egyeztetne a többiekkel, egy országos televízióadásban felfedi, hogy ő is a utánsok közé tartozik, miáltal az X-ek addig titkos központja tüntetők, újságírók és híradóstábok célkeresztjébe kerül.
Xavier ezután úgy dönt, hogy egy intergalaktikus pihenőre indul a siárok galaxisába azok császár nőjével, Lilandrával, ám indulás előtt Bestia szembesíti azzal, hogy a DNS-e megegyezik Cassandra Nováéval. Xavier erre beismeri nemcsak azt, hogy Cassandra az ikernővére, de azt is, hogy ő maga Nova, aki Xavier testébe költözött. Mielőtt Bestia értesíthetné a többieket, Nova a telepatikus erejével lebénítja, majd arra kényszeríti a Csőr nevű diákot, hogy egy baseballütővel kis híján agyonverje. Emiatt aztán senki sem sejti az igazat, amikor végül Lilandra társaságában elhagyja a Földet.

Előzetes: