ÚJVILÁGI PÓKEMBER [Miles Morales] / Pókemberek (MLH008)

Cím: ÚJVILÁGI PÓKEMBER [Miles Morales] / Pókemberek (MLH008)
Sorozat: A MARVEL LEGNAGYOBB HŐSEI K.GY.
Szerző(k): Brian Michael Bendis, Sara Pichelli, Justin Ponsor, Jim Cheung, Jus Tin Ponsor
Kiadó: Hachette
Ár: 2990 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 152 oldal
Megjelenés: 2021.12.11.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

Egy páratlan példakép egy elképesztő alternatív valóságból…
Miles Morales, az egyedülálló Újvilági Pókember!
A csodálatos Pókember egy új világba kerül, ahol kénytelen összefogni az ottani szenzációs utódjával, Miles Moralesszel. Tarts velünk, és ebben a rendkívüli kötetben elrepítünk téged az új pókszabású Bosszúangyal univerzumába, hogy tanúja lehess, miként ünnepelték a Marvel egyik legnagyobb alkotói kedvenc falmászónk 50 éves évfordulóját

A KÖTET TARTALMA: részlet az ULTIMATE COMICS FALLOUT 4. számából, ULTIMATE COMICS SPIDER-MAN (2. SZÉRIA) 1. valamint SPIDER-MEN 1-5.

Ed Hammond, Marvel szerkesztő (Panini UK) előszava:

Az újvilági univerzum. Egy merész kísérlet, ami akár gigantikus bukással is végződhetett volna. Az ötlet egyszerű volt: elindítják a képregények egy új termékvonalát, ami során modern közegben gondolják újra a Marvel legfontosabb karakterinek történetét. Az egész egyetlen sorozattal indult, az Újvilági Pókemberrel. A sztori legfőbb kiindulási pontjai megmaradtak: Peter Parkert, a félénk középiskolai kockát megmarja egy (ez esetben genetikailag módosított, nem pedig radioaktív) pók, mire pókszerű szuperképességei fejlődnek ki. Ám ezen kívül minden mást a modern
kor követelményeihez igazítottak.
A történetek felülmúlták az elvárásokat. Habár ismerős karakterekből és szituációkból indultak ki, de aztán elképesztően eredeti utakon gördültek tovább. A Marvel sosem ódzkodott a kockázatvállalástól, de úgy tűnt, az Újvilág Univerzumban még nagyobb a történetmesélési szabadság, mint a Marvel „normál” világában. Az egyik legdöbbenetesebb sztori 2011-ben született, amikor is Brian Michael Bendis író váratlanul úgy döntött, megöli Peter Parkert. Sokan azt hitték, az egész csak egy átverés, hogy a „Pókember halála” körüli felhajtásnak végül nem lesz semmi értelme. De tévedtek. Az Ultimate Spider-Man 160. számának utolsó oldalain Peter Parker életét adta, hogy legyőzze a Zöld Manót, és ezzel ez a világ Pókember nélkül maradt.
Igaz, a rajongóknak nem kellett sokáig várniuk az új háloszövő hősre. A kispadon már ott várakozott a 13 éves Miles Morales, akit pár hónappal korábban szintén megmart egy genetikailag módosított pók. Peterrel ellentétben ő nem akart hős lenni, képességeit titokban tartotta. Legalábbis ez így volt Peter Parker haláláig. Tragikus módon túl későn jött rá, hogy a képességeivel talán segíthetett volna elődjén. Bizonyos értelemben ez volt az ő „Ben bácsi-pillanata”, ekkor tanulta meg, hogy a birtokában lévő erő milyen felelősség is jár.
Miles az Ultimate Fallout 4. számában bukkant fel először, ezt pedig hamar követte az Ultimate Comics Spider-Man című saját sorozatának debütálása. Mint magad is látni fogod, Miles egy kételyekkel teli fiatalember. Jó srác. Okos srác, akinek élete éppúgy a feje tetejére állt, ahogy annak idején Peter Parkeré.
Első, hősként megtett lépései nem voltak könnyűek, és csak feltűnése után egy évvel, jelen kötetünk fősztorijában (Pókemberek) talált magában annyi önbizalmat, hogy végre az a hős legyen, aki lenni akart. A világok találkozásáról szóló történetben Miles összefog a „normál” Univerzumból származó Peter Parkerrel. Ezek az események mindkét hősre komoly hatást gyakoroltak, és nagy fordulópontot jelentettek az újvilági Pókember életében.
Az Újvilág Univerzum sajnos már nem létezik, mert áldozatul esett a Titkos háborúk nevű 2015-ös, multiverzum-pusztító szuperkonfliktusnak. Óriási népszerűségének köszönhetően azonban Milesnak sikerült elkerülnie a végzetet, és immár állandó lakója az eredeti Marvel Univerzumnak.
Megfelelni másvalaki nagy örökségének, nem könnyű feladat, de Miles Morales kétségkívül kiérdemelte az újvilági Pókember címet!

Előzetes:

A Spider-Men 1-5. számok megjelentek a Kingpin kiadó Marvel Album 1. és 2. számaiban. Az MLH megjelenés új fordítással és beírással jelent meg.