Mi lett volna, ha…? (NMK #117)

Cím: Mi lett volna, ha…? (NMK #117)
Sorozat: NAGY MARVEL KÉPREGÉNYGYŰJTEMÉNY
Szerző(k): Roy Thomas, Jim Craig, Jim Shooter, Gil Kane, Peter Gillis, Tom Sutton, Tom Defalco, Alan Kupperberg, Herb Trimpe, Tony Isabella
Kiadó: Hachette
Ár: 3090 Ft
Formátum: keménytáblás kötet
Terjedelem: 160 oldal
Megjelenés: 2022.06.16.
Megvásárolható: Újságárusok és Képregényboltok
Online vásárlás: szukits.hu kepregenymarket.hu

A Marvel Univerzum a végtelen lehetőségek és mesék tárháza. Fedezd fel most azokat a történeteket, amik egy egyszerű kérdéssel kezdődnek: Mi lett volna ha…?
Hogyan boldogult volna a Fantasztikus Négyes, ha Pókember beáll közéjük?
A Bosszú Angyalai vajon Rick Jones nélkül is megnyerték volna a Kree-Skrull háborút?
Mennyire változott volna meg Peter Parker élete, ha sikerült volna megmentenie Gwen Stacy életét?
Ebben a kötetben megmutatjuk a választ ezekre az izgalmas kérdésekre.
A gyűjtemény a What If? (1. széria) 1., 3., 18., 20. valamint a 23-24. számokat tartalmazza.

Előszó:

A Marvel folyamatosan fejlődő, alakuló narratívája eredményezett néhány igen szokatlan történetet. Elfeledett kontinuitások töredékeit vagy karakterek élettörténetében tátongó lyukakat használtak ki olyan sztorikhoz, amiket kevés más fikciós univerzum merészelt volna elmesélni. 1977-ben az Ötletek Háza elindított egy semmi korábbihoz nem fogható sorozatot, ami a Marvel színes kontinuitásából kiindulva állított fel hipotetikus történelmeket és mesélt el spekulatív sztorikat egy-egy általunk ismerttől radikálisan eltérő valóságban.
A What If? első száma a „Mi lett volna, ha Pókember csatlakozik a Fantasztikus Négyeshez?” címmel startolt, és az Amazing Spider-Man 1-ből indult ki, ahol Póki megpróbált beszállni az F4-be, de aztán gyorsan visszakozott, amikor megtudta, hogy szerepvállalásáért nem kapna semmi fizetést. A Szemlélő (aki szinte mindegyik What If?-epizód narrátora volt) ezzel feltárt az olvasó előtt egy alternatív történelmet, és megmutatta, hogyan alakult volna Póki élete, ha úgy dönt, hogy csatlakozik a szuperképességű csapathoz. Mint azt látni fogod, az események sem az F4, sem Pókember számára nem az elképzeléseknek megfelelően alakultak, ez a jellegzetesség pedig sok későbbi What If?-történetnek is sajátja.
Bár itt csak néhány válogatott sztorit mutathatunk be, a What If? rendkívül sikeresnek bizonyult. Az első sorozat 47 számot élt meg, a második pedig további 114-et. Ma már nagyjából garantált, hogy minden nagy Marvel eseményből — a Polgárháborútól az Ostromig — születik pár hónappal később egy vonatkozó What If?-szám.
Olvass hát tovább, ahogy belépünk egy ismeretlen világba, és feltesszük a kérdést… Mi lett volna, ha?

Előzetes: