Magyar Strip – Képsorok a 20. századi hazai sajtóban

Cím: Magyar Strip – Képsorok a 20. századi hazai sajtóban
Szerző(k): Bayer Antal
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 2600 2000 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 52 oldal
Megjelenés: 2021.06.26.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

A június 26-i Képregényteraszon lesz először kapható a Nero Blanco Comix hiánypótló kiadványa, az ismert és rég elfeledett magyar képcsíkokat bemutató Magyar Strip.

Jucikát, Kajlát és a Dodókat minden képregénykedvelő ismeri, Henye Henrik, Kartárs Károly vagy Pipi a görl neve viszont csak keveseknek mond valamit. A magyar sajtó tele van elfeledett képsorokkal, ezeknek az újbóli felfedezésére hívja az olvasót gazdagon illusztrált kiadványunk, amely áttekinti a comic strip műfajának kialakulását és hazai megjelenési formáit.

Tartalomjegyzék:
– Bevezető
– Egy amerikai történet
– A comic strip átkelése az óceánon
– Comic stripek Magyarországon
– Az első magyar képsorok
– Honti Nándor, az első magyar képregényrajzoló
– Magyar képsorok a két háború között
– Egy magyar comic strip Amerikában
– A közéleti képsorok fénykora
– Ártalmatlannak vélelmezve
– A Kádár-korszak képsorai
– A 20. század utolsó magyar stripjei
– Zárszó
– Megjelenési ranglista
– Tárgymutató

Az illusztrációkkal bemutatott magyar képsorok:
Bolond Miska, Mühlbeck Károly fejlécei, A XIII. kerületi reálgimnázium, Nagyapó mozgószínháza, Séta Álomországban, Tréfás természetrajz, Puki és Muki, Mokány Peti, Ütött Péter és Kopott Pál, Cseber Jancsi és Veder Pista, Vitéz Pista hőstettei, a Mátyás Diák karakterei, Daci Laci, Pipi a görl, Mr. Zöld furcsa kalandjai, Kuksi, Hekus Lonci, Dörmögő Dömötör, Mokány Miska, Hangtalan Heti Híradó, Henye Henrik, Jumbo, Csuda Jóska, Kriti Karcsi, Talál Tamás, a Jó Emil, a Derelye-ikrek, Pimf Pali, Miki és Muki, Brumm-Brumm Bandi, Ferkó és Gyurkó, Kartárs Károly, Füles, Duda Dani, Jucika, Peti, Csutak kartárs, Szomszéd Balázs, Bálint bácsi, Ámor, Feltalálók és felfedezők, Ferkó-Filkó, Paprika, Suba Huba és Lazul Vazul határőrök, Tücsök, Fotós Mari, Tóni bácsi, Pindurka és Fifi, Kajla, Oszkár, Buksi, Berci, Nagy emberek kis történetei, Tomi, Ádám és Éva, Éva, Gogó, Szuki, Orpheus az alvilági, Seft, Semmi Áron, Zebulon az apolitikus, Dilidodó.

Előzetes oldal: