Kóber Leó képes történetei

Cím: Kóber Leó képes történetei
Szerző(k): Kóber Leó
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 2600 2000 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 100 oldal
Megjelenés: 2021.06.26.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: kepregenymarket.hu

A Nero Blanco Comix másik újdonsága a június 26-i Képregényteraszon Kóber Leó képregényeit, illusztrációit, grafikáit mutatja be.

Kóber Leó (1876-1931) a magyar képregény egyik úttörőjének tekinthető. Brünnben született, hosszú éveken át élt Münchenben és Párizsban, és Amerikában halt meg, de mindvégig magyar művésznek vallotta magát. Noha eredetileg festőművésznek készült, hamar kiderült, hogy igazi tehetsége az alkalmazott grafikában és illusztrációban tud kibontakozni, plakátokat, reklámokat, karikatúrákat készített osztrák, német, francia és magyar lapok számára. És ezek között bőven akadtak képaláírásos történetek is. A képes történetek mesélését folytatta az első világháború alatt is, amely alatt mindvégig frontszolgálatot teljesített, majd 1921-től az óceánon átkelve is. Sőt itt alkotta meg az első igazi magyar nyelvű szóbuborékos képregénysorozatot, Mr. Zöld furcsa kalandjait.

Fekvő A5-ös méretű, 100 oldalas kiadványunk különleges válogatás, hiszen mind a hazai, mind a külföldi sajtóban megjelent munkáiból válogat, kiemelve az alkotó sokoldalúságát. A fekete-fehér kötet 150 példányban készült, és a 2021. június 26-i Képregényteraszon lesz először kapható, majd bekerül szokásos partnereink webshopos kínálatába. A kiadvány borítóára 2.600 forint, amiből rendezvényeken engedményt adunk.

Előzetes oldalak: