Képregény Info 2009/16

Uborkaszezon, de azért lassan a vége. Legfrisebb MKSZ hírlevél.

HM-MKSZ pályázat határidők
Augusztus 15-én jár le az online regisztráció határideje. A jelentkezőknek az infoKUKACkepregeny.info e-mail címen kell jelezniük indulási szándékukat. A válaszlevél tartalmazza a feltöltéshez szükséges FTP adatokat.

A művek leadási határideje mind feltöltés, mind hagyományos postai beküldés esetén szeptember 15.

A pályázatról részletesen a www.kepregeny.info oldalon lehet olvasni.

Nyári Animecon – augusztus 21-23

A korábbi évekkel ellentétben a Magyar Anime Társaság nem egy vidéki városban, hanem Budapesten tartja nyári rendezvényét. A helyszín a már megszokott Petőfi Csarnok, és most először három napon át tartanak az események.

Az első napot „Matsuri” néven a távol-keleti kultúra legkülönbözőbb aspektusainak szentelik. Lesz többek között hagyományos teaszertartás, kimono-bemutató, origami . ikebana, táncoktatás és bonszai-kiállítás. Ezen a napon délután 2-kor kezdődik a rendezvény és este 7 órától Nakagava Karin kotokoncertjével ér véget. A pénteki belépő ára 1000 forint.

Szombaton és vasárnap a már megszokott, képregényes-rajzfilmes, vagy japán kifejezéssel élve mangás-animés vonatkozású programok dominálnak. A részletes program a www.animecon.hu honlapon tekinthető meg. A belépti díj ezeken a napokon 2000 forint, a két napra együtt 3500, a teljes rendezvényre 4200 forint.

Többnapos jegyek csak elővételben kaphatók. Az árusító helyek listája ugyancsak az Animecon honlapján található.

Várható újdonságok

A képregénykiadók az alábbi köteteket jelentették be:

Delta Vision: Berserk 5, Sámánharcos 1
Fumax: D. a vámpírvadász 3, Démonnapló 5
MangaFan: Death Note 5, Nana 5, Naruto 8
Vad Virágok Könyvműhely: Annyira király vagy! 2, Usagi Yojimbo 7, A vízisten menyasszonya 3
Keretbe zárt világ 2 (magyar amatőr rajzolók antológiája)

Képregény Kedvelők Klubja augusztus 27-én

Augusztus 27-én a szokásos nyári szabadtéri programok után a KKK visszatér törzshelyére, a kArton Galériába (1054 Alkotmány u. 18). Kiss Ferenc vendége ezúttal Haui József animátor, illusztrátor és képregényrajzoló lesz. A beszélgetés 18 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

A Kecskeméten élő grafikus honlapján számos érdekesség található a Vízipók-Csodapók sorozatról, a Bucó, Tacsó, Szetti újságról, mesefüzeteiről és más munkáiról.