Képregény Info 2009/17

Uborkaszezon… ja nem, az már volt. Akkor így: itt az MKSZ hírlevele tele friss hírekkel!

Képregény Kedvelők Klubja, augusztus 27.
Augusztus 27-én a szokásos nyári szabadtéri programok után a KKK visszatér törzshelyére, a kArton Galériába (1054 Alkotmány u. 18). Kiss Ferenc vendége ezúttal Haui József animátor, illusztrátor és képregényrajzoló lesz. A beszélgetés 18 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

A Kecskeméten élő grafikus honlapján (http://www.hajo.eoldal.hu/) számos érdekesség található a Vízipók-Csodapók sorozatról, a Bucó, Szetti, Tacsi újságról, mesefüzeteiről és más munkáiról.

HM-MKSZ pályázat – regisztráció meghosszabbítva

Tekintettel arra, hogy a reménybeli pályázók közül még sokan nyaralnak, a szervezők közös döntése alapján az eredetileg augusztus 15-én lejárt online regisztráció határidejét meghosszabbították szeptember 5-ig. A jelentkezőknek az info@kepregeny.info e-mail címen kell jelezniük indulási szándékukat. A válaszlevél tartalmazza a feltöltéshez szükséges FTP adatokat.

A művek leadási határideje mind feltöltés, mind hagyományos postai beküldés esetén szeptember 15.

A pályázatról részletesen a www.kepregeny.info oldalon lehet olvasni.

Újonnan megjelent mangák

Az augusztus 21-23-i Animecon alkalmából az alábbi mangakötetek jelentek meg:

Annyira király vagy! 2
Berserk 5
D. a vámpírvadász 3
Death Note 5
Démonnapló 5
Naruto 8
Sámánharcos 1
A vízisten menyasszonya 3

Az újdonságok a napokban kerülnek be a könyvesboltok választékába.

Megjegyzések: Az eredetileg szintén az Animeconra tervezett Nana 5 megjelenése áttevődik az október 11-i képregénybörzére. Ugyancsak a börzén fog hivatalosan debütálná az Usagi Yojimbo 7, amely azonban a múlt heti rendezvényen már premier előtt kapható volt. A további börzei megjelenésekről egy következő hírlevélben adunk tájékoztatást.