Képregény Info 2008/9

Holnap előtt egy nappal, máris itt a friss MKSZ hírlevél, benne a hivatalos eredményhirdetés a szerzői képregények készítése pályázatról…

Felhívás szerzői kiadású képregények készítésére – eredményhirdetés

A Magyar Képregénykiadók Szövetsége a 4. Magyar Képregényfesztivál alkalmából ösztönözni kívánja szerzői kiadású képregények megjelenését. Három kiadványt támogat azzal, hogy maximum 50 ezer forintos kölcsönnel megelőlegezi a nyomdai költségeket és segítséget nyújt a képregények nyomdai előkészítésében.

A kiadványok 200 példányban, fekete-fehér, digitális kivitelben, egyenként 24 oldalon fognak megjelenni, és szerzőik saját standjain lesznek kaphatók a fesztiválon.

Az összesen 16 beérkezett pályaműből az MKSZ elnöksége az alábbiakat hirdeti ki nyertesnek:

  • Kemenes Iván-Varga Péter: Stroboscopa
  • Menráth András: Karantén
  • Szántó Hajnalka: Erő

Gratulálunk a győzteseknek, és köszönjük mindenkinek, hogy pályázott.

És ezennel a Kepregeny.Net is megragadja az alkalmat, hogy látatlanban is gratuláljon a három nyertesnek, és sok sikert kívánunk nekik!

Új képregénykötetek

Már kapható a boltokban:

  • Árnybíró 9 (MangaFan).
  • Lucky Luke 8: Jesse James (Pesti Könyv).

Közelgő események

Pinkhell-est az Eduárdban Március 20, este 6 óra
A februárban megkezdett sorozat következő vendége Fritz Zoltán lesz, akinek már számos munkája jelent meg a Magyar Képregény Akadémia lapjában, a Pinkhellben. De Fritz Zoltán nem csak képregényrajzolóként, az MKA képregényiskolájának állandó tanáraként és a rögtönzött híresség-rajzolások mestereként ismeretes, hanem számos animációs film készítőjeként is. Mindezekről szó esik március 20-án, csütörtökön este 6 órakor az Eduárd Galériában (VI. Dalszínház utca 8). A sorozat vezetői: Cserkuti Dávid és Fehér Zoltán.

15., Képregénybörze
A következõ képregénybörzére március 30-án reggel 10 és délután 3 között kerül sor a szokásos helyen, az újpesti Munkásotthon utcai általános iskolában. Mint mindig, ezúttal is számos új képregénynek lesz itt a premierje: jön egy újabb Pókember-könyv, visszatér az Újvilág X-Men, megjelenik a következő Batman és befejeződik a Bania-sorozat. A magyar alkotók is több újdonsággal képviselik magukat: Sirály Dóra Lem Kiberiádáját adaptálta illusztrált regény formájában, Felvidéki Miklós az Eduárd bemutatja sorozatban a teljes „A fiú, akit Zsuzsinak hívtak”-kal lép színre és készül a Nero Blanco Comix 2. száma is. Egy új szerző, Várai Artúr „Satan’s Angel” címen jelentkezik vadonatúj képregénnyel, és folytatódik a Sebők-életmű sorozat is. Rövidesen közzétesszük a várható újdonságok teljes listáját.

4. Magyar Képregényfesztivál
A Képregényfesztivál helyszíne idén is az Erzsébet téri Gödör Klub lesz. Időpontja május 17. szombat és 18. vasárnap. További információk hamarosan…