Képregény Info 2008/8

Az MKSz legfrissebb hírlevele.

A hét eseményei

Kedd, március 4, este 6 óra
Sirály (VI. Király utca 50).
Bemutatja legújabb, 6. számát a Roham magazin szerkesztõsége. A lapban számos novella, vers és illusztráció mellett Baranyai András, Dorcsinecz János, Gróf Balázs , Kárpáti Tibor , Stark Attila és Szabó Balázs képregényei olvashatók.

Csütörtök, március 6, délután 5 óra
kArton Galéria (V. Alkotmány utca 18).

A kArton Galéria és Múzeum a „Magyar animáció – műhelyek a két világháború között” című kiállításhoz kapcsolódóan 2008. március 6-án (csütörtökön) 17 órakor levetíti a George Orwell regénye alapján készült „Állatfarm” (1954, 69 perc) című animációs filmet. Rendezői John Halas és Joy Batchelor.

Csütörtök, március 6, este 6 óra
Francia Intézet (I. Fő utca 17).
A Frankofónia ünnepe rendezvénysorozat keretében belga képregénykiállítás nyílik a budapesti Francia Intézetben „Bulles, jazz, blues” címen. A kiállítást Jean Auquier, a brüsszeli képregénymúzeum igazgatója nyitja meg március 6-án este 6 órakor, „A Hupikék törpikék és Tintin országa: a belga képregény” című előadásával.
Auquier úr 5-én este Pécsett, 7-én Szegeden tart előadást ugyanebben a témában.

Péntek, március 7, délután 5 óra
Eduárd Galéria (VI. Dalszínház utca 8).
„Manga 2008”. Az első magyar nyelvű mangakötetek 2006 őszén jelentek meg a könyvesboltokban. Hová jutottunk el másfél év alatt, mik a kilátások, milyen terveket szőnek a kiadók? A résztvevők: Járdán Csaba és Kleinheicz Csilla (Delta Vision), Németh Vladimir (Fumax), Boros Csaba (MangaFan), Sárközy Bence (Mangattack) és Tóth H. József (Vad Virágok Könyvműhely). A fórumot vezeti: Solti Antal , a Japanimánia műsorvezetője.

Péntek, március 7. – vasárnap, március 9.
Kossuth Klub (VIII. Múzeum utca 8).
IV. Gyermekirodalmi fesztivál és vásár a Kossuth Klubban. Az Eduárd képregénybolt standot állít mindhárom napon.

Szombat, március 8, délelőtt 11 óra
Eduárd Galéria (VI. Dalszínház utca 8).
A Sombrero kiadó Manara-sorozatában megjelenő harmadik kötetet, a „Pandora szeme” című képregényt Bayer Antal , a kötet fordítója mutatja be.

Közelgő események

15., Képregénybörze
A következõ képregénybörzére március 30-án reggel 10 és délután 3 között kerül sor a szokásos helyen, az újpesti Munkásotthon utcai általános iskolában.

4. Magyar Képregényfesztivál
A Képregényfesztivál helyszíne idén is az Erzsébet téri Gödör Klub lesz. Időpontja május 17. szombat és 18. vasárnap. További információkat folyamatosan közlünk hírlevelünkben és honlapunkon (www.kepregeny.info).

Felhívás szerzői kiadású képregények készítésére – jelentkezés március 9. vasárnapig!
A Magyar Képregénykiadók Szövetsége a 4. Magyar Képregényfesztivál alkalmából ösztönözni kívánja szerzői kiadású képregények megjelenését. A teljes pályázati kiírás megtekinthető a www.kepregeny.info honlapon.