Kedvcsináló – 6867 Loki’s Cosmic Cube Escape

A Superh Heroes készletek közül volt, amit csak azért vettem meg, mert egy másfajta Vasember páncél van benne, ezekből pedig egy teljes sort szeretnék. A 6867 Loki’s Cosmic Cube Escape-ben például a Mark VII-es jelzésű páncélban található meg Tony Stark, ilyen pedig egyedül ebben a készletben van. Előbb utóbb biztos volt, hogy a kosárban landol a szett. Most landolt.

A dobozban az összerakási útmutatón kívül két füzetet is találunk. Az egyik a szokásos építési útmutató, a másik viszont egy mini képregény. Nekem nem tetszik és mivel a képregény mint műfaj eleve távol áll tőlem, ennél jobban nem is szeretném véleményezni ezt a néhány oldalt. Remélem, majd ti megteszitek, tessék, lapozzátok végig:

Vasemberen kívül még két figura lapul a zacskókban. Egyikük Loki, aki viszonylag gyakori karakternek mondható az Avengers készletek között, a másik pedig Sólyomszem. Utóbbinak két arca van (ahogyan Tony Starknak is), Loki viszont csak egyféle, szigorú tekintetet kapott. Pedig, egy pimasz mosolygós pofa még csak elfért volna a másik oldalon…

Maga a készlet, a S.H.I.E.L.D. terepjáró nem sikerült túl jóra. Kerekei talán túl nagyok és indokolatlan kiálló izék (sárvédők?) vannak fölöttük, amik az autót is megkövérítik. Az egész túl böhöm, túl gyerekes, kicsit olyan, mintha egy karikatúrája volna az eredetinek. Pedig nem rossz járgányt lehetett volna ebből kihozni. Tán egyedül a színe az, amire azt tudom mondani: tetszik.

A játszhatóság érdekében, a platóról le lehet katapultozni Lokit (ezzel alternatív sztorikat teremtve, mert ugye a filmben nem esett le onnét egy pillanatra sem). Sajnos képesek voltak ebbe a készletbe is beletenni a pöckölős rakétákat, amiket komolyan mondom, egyre jobban utálok. Ezúttal ráadásul a készlet küllemének a rovására is megy az oldalt kiálló kép pöcök.

Az építés végeztével nézegettem még egy darabig a kocsit, de jó ideig az egyetlen gondolatom az volt, hogy vajon miért van a kocsi oldalán egy poroltó? Aztán morfondíroztam még egy kicsit azon, hogy ha már egy ekkora dög négykerekűt építenek, miért nem lehet két figurát beleültetni? Nem ez lesz a kedvenc készletem, az biztos.

Forrás: Klikk