Don Hertzfeld képregényben is kipróbálja magát

A Filmvilág novemberi számában olvasható kimerítő portréban – mely Don Hertzfeld szabadúszó animátor eddigi fontosabb munkáit veszi sorra -, Pernecker Dávid cikkíró már hírt adott a legendás rajzfilmes hamarosan érkező képregényéről

A The End of the World 216 oldalas lesz, melyet az ANTIBOOKCLUB jelentet meg decemberben. A kötet nem ígérkezik könnyű olvasmánynak, ugyanis Hertzfeld saját elmondása szerint az elmúlt tíz év elvetett ötleteit, filmjeiből kivágott jeleneteit, illetve olyan történetek tartalmaz, amelyeket máshol nem volt alkalma vagy kedve elmesélni.

„Ha a filmek zenei albumok lennének, akkor szerintem a The End of the World lenne a B-oldal. (…) Így egyben újra elolvasva annyi emlék tör elő, hogy bele lehet bolondulni… a sok éjszakázás Santa Barbarában, amikor szünetre volt szükségem, hogy valami mást csináljak az animáción kívül. Szomorú és nyers, néhol viccesebb, mint amilyennek lennie kéne; eszembe juttat valamit, ami rég elveszett, amit soha sem érinthetek meg többé.”

Hertzfeld öntörvényű animátorként hatalmas hatással volt a mai direktorokra, Rejected című munkáját 2000-ben Oscarra jelölték. 2012-ben mutatta be első egészestés filmjét, az It’s such a beautiful day-t, ami sok kritikus évértékelő listáján szerepelt előkelő helyen.

Forrás: Robot6