Karton múzeum a Szigeten

2005 óta többször előfordult, hogy egy-egy szervezettel, vagy programelemmel képviseltette magát a képregény a Szigeten, de emlékeink szerint idén fordul elő először, hogy a fesztivál minden napján ott legyen az a bizonyos képviselet. Idén ez a kArton galéria, amit nem kell bemutatnunk olvasóinknak.

Idén először hivatalosan is helyet kap a klasszikus múzeumok közt, és képviselteti magát a kilencedik művészeti ág is a KÉPREGÉNY, és KARIKATÚRA. Délutánonként a képregényé a főszerep: képregényrajzolók, karikatúristák várják az érdeklődőket, akik részesei lehetnek a képregényalkotás folyamatának, együtt rajzolásnak. Egy összeszokott csapat a Comic Jam Team segíti mindazon bátrakat, akik képregényes formában szeretnének párjuknak szerelmet vallani, ellenségüknek bosszút üzenni, megrajzolni a Sziget emlékezetes pillanatait, vagy csak elmondani a világnak érzéseiket, a pár kockástól akár a többoldalas képregényig. Az alkotásban a képregényrajzolás elismert, Alfabéta díjas fiatal hazai szakemberei: Csordás Dániel, Felvidéki Miklós, Fritz Zoltán, Lanczinger Mátyás, és meghívott vendégeik.

A kArton galériában a Szigetre kihelyezett programjaink mellett, az idén 90. születésnapját ünneplő a Ludas Matyi, a Tükör és a Hahota legendás, világhírű karikaturistája, Kaján Tibor előtt tisztelgünk kiállításunkkal.

Fogadj örökbe! A kArton galéria 2011 decemberére tervezett SZABADON konvenciók nélkül című kiállítás második felvonásának megvalósítását támogathatod. Heisler Zsófia fotográfus analóg portré sorozatával szeretne évről-évre húsz a maga szakmájában sikeres magyar alkotót bemutatni. Augusztus 12-én pénteken beszélgetés a SZABADON alkotóközösség tagjaival.