Jeney Jenő: Élcek és tréfák

Cím: Jeney Jenő: Élcek és tréfák
Szerző(k): Jeney Jenő
Kiadó: Nero Blanco Comix
Ár: 1100 750 Ft
Formátum: füzet
Terjedelem: 48 oldal
Megjelenés: 2022.06.05.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás:

A Képregényfesztiválra jelenik meg egy válogatás Jeney Jenő karikatúráiból a Nero Blanco Comix jóvoltából.

A júniusi képregényfesztviálra készülő egyik újdonságunk szerzője a magyar karikatúra történetének meghatározó alakja. Jeney Jenő (1874-1950) még húsz éves sem volt, amikor olyan lapoknak dolgozhatott, mint a Magyar Figaro, az Üstökös vagy a Bolond Istók. A legendás Jankó János örökébe lépve pályájának ebben az első szakaszában valamennyi budapesti élclapban jelentek meg hetente rajzai. Bár leginkább közéleti karikatúrákat készített, néhány rövidebb képtörténete is volt, ezekből válogattunk néhányat kiadványunk első részében.

Valódi képregényeket 1937 és 1944 között készített a Friss Ujság számára. Hét éven át szinte minden héten ő rajzolta meg a szerkesztőség által „tréfának” nevezett egyoldalas történeteket, amelyekben – ellentétben a korszak legtöbb lapjával – következetesen használtak szóbuborékokat. Ezek közül a legjobban sikerülteket, legérdekesebbeket választottuk ki.

A 48 oldalas kiadvány a már szokásosnak mondható fekvő A5-ös formátumban jelenik meg, és főként közvetlenül a kiadótól, rendezvényeken lesz kapható. A példányszámot és az árat később adjuk meg.

Előzetes oldalak: