Japán energiaital reklám képregénnyel

Japánban nem ritka, hogy népszerű képregénykarakterekkel, vagy sikeres sorozatokból kölcsönzött rajzokkal reklámoznak egy adott terméket. A szörnyűséges Jean Reno-féle Doraemon-reklámokról most inkább nem ejtenék szót (akinek van hozzá mersze, keressen rá a neten), a legutóbbi próbálkozás viszont elég korrektre sikerült.

Az egyik energiaital gyártója Takehiko Inoue (Vagabond, Slam Dunk) REAL című mangájából vett panelekkel, illetve a rajtuk keresztül átugráló Kenichi Matsuyamaval (népszerű színész, az Usagi Drop, a Death Note és a Gantz mangák filmváltozataiban is szerepelt) reklámozza legújabb portékáját. A Japánban és Amerikában is rendkívül ismert Inoue sorozata egyébként kerekesszékes kosárlabdázókról szól.

Nem teljesen ide tartozik, de hamarosan Amerikában is megjelenik Takehiko Inoue legutóbbi könyve, amelyet egy érdekes felkérés ihletett: a mangaka bejárta Spanyolországot, főként Barcelonában túrázgatott, és Gaudi építészetét tanulmányozta. A könyv+dvd kombóhoz is készült trailer:

Forrás: ANN