Netes Sajtókörkép #20

Mikor ezt írom, a hosszú hétvégét követő hét utolsó munkanapja után, a szemeimet kitámogatva ülök a gép előtt, és arra gondolok, hogy a szinte végig olvasással töltött négy nap dacára is mennyi börzei szerzemény vár még olvasatlanul a polcomon. Jó tudni, hogy mások azért nagyobb szerencsével jártak ebben a néhány napban.

Rögtön a Random virtuális képregénymagazin oldalán olvasható például egy remek élménybeszámoló az őszi börzéről.

Com-x90 Smallville cikkének folytatása a minap került ki a blogjára.

Rusznyák Csaba a Marvel legutóbbi nagy eseményét, a felemásra sikeredett Avengers vs. X-ment vesézi ki a Könyvesblogon. Az AvX vége egyébként szerintem tök jó lett, nem gondoltam volna, hogy az addigi katyvaszból a fináléra ki is kerekedik valami érdekes is.

A Bálint házi előadással kapcsolatban két írás is megjelent a közelmúltban. A Kötve-fűzve blogon olvasható egy cikk az amerikai szuperhősök zsidó gyökereiről: kicsit erőlködő, gyakran hatásvadász, sőt pontatlan, de legalább van. Ehhez a cikkhez kiegészítésképpen érdemes hozzáolvasni Bayer Antal írását is az MKSZ blogján.

Hamlet a Könyvesblogon közölt egy igen részletes írást a közelmúltban megjelent, már most legendás Fazekas-füzetről, A Jedi visszatér első részéről.

Dani Áron folytatja képregényes ámokfutását, ezúttal (természetesen egyebek mellett) Superman-maratont tartva:

Green Lantern #1-20
Superman/Batman #1-18
Justice League: Earth 2
Superman: Red Son
Superman: Secret Identity
Marvels
Kingdom Come

A 5Panels Knetes aloldalán Tálosi András egy régi Batman-ellenséget mutat be nekünk.

A hét cikke megtisztelő cím (természetesen teljesen szubjektíven, mondhatnám szerintem) Verebics János irományát illeti, aki saját képregényes pályafutásának hajnaláról, valamint a Táltos nevű magyar kiadóról mesél, némi Bucó, Szetti, Tacsival vegyítve.

Recenziók:
Kránicz Bence: Pókember – Jean DeWolff halála (mozinet.hu)
Rusznyák Csaba: Pókember – Jean De Wolff halála (Könyvesblog)
Dani Áron: Papírmozi #6 (prae.hu)