Filmtekercs Filmklub: Logan Noir – Farkas

A Filmtekercs Filmklub szeptember 28-án a Logan – Farkas című filmet vetíti FEKETE-FEHÉR verzióban. A filmklub idei témája a könyv és film viszonya, az adaptáció, az alkalmak a vetítést követően általában beszélgetéssel zárulnak.

Helyszín: KockaCsoki kávézó (1071 Budapest, Dózsa György út 32.)
Időpont: 2020.09.28. 19:00

Az idei filmklub két nagy egységre osztható: az első felében általánosságban volt szó az adaptációról, a rendezvénysorozat a történetmesélés különböző aspektusait járta körbe az újság szerkesztőivel és meghívott vendégekkel. A 2020-as folytatásban a szervezők már különálló műfaji adaptációkat vizsgálnak, és közös filmnézés után beszélik meg a rájuk vonatkozó legfontosabb és legérdekesebb dolgokat szakértők segítségével.

A kényszerű szünetet követően a filmklub szeptemberben a képregényfilm műfajával folytatódik: szeptember 28-án James Mangold Logan című filmjét egy speciális fekete-fehér verzióban nézhetik meg a látogatók. A sorozat október 26-án egy Stephen King horror adaptációval, az Azzal folytatódik, majd november 30-án egy kémfilmmel zárul, Az üldözött formájában.

Az esemény Facebook oldala.