Blankets – Takarók

Cím: Blankets – Takarók
Szerző(k): Craig Thompson
Kiadó: Vad Virágok
Ár: 7990 Ft
Formátum: kötet
Terjedelem: 592 oldal
Megjelenés: 2018.05.13.
Megvásárolható: Közvetlen a kiadótól
Online vásárlás: vadviragok.hu

A Vad Virágok Könyvműhely gondozásában végre magyarul is megjelenik Craig Thompson zseniális képregénye. A Blankets – Takarók című kötet május 13-ától kapható.

A Takarók egy fiú felnőtté válásáról és a kreativitása kifejezéséhez szükséges magabiztosság megleléséről szól. Craig Thompson megkapó képregényes emlékirata a középnyugati Amerika téli vidékén játszódik: szépen meghúzott vonásokból áll össze a kisvárosi élet, a szigorú, fundamentalista keresztény gyermekkor és a magányos, érzelmileg zavaros tinédzserkor portréja.

Craig és Raina egymásba szeretnek egy mindent elborító hótakaró alatt, egy felekezeti téli táborban, és megosztják egymással hitbeli kétségeiket és a valóság előli menekülésről szőtt álmaikat. Idővel azonban feltámadnak személyes démonaik, és kapcsolatuk összeomlik. Egyetemes történet ez, és Thompson eleven ecsetvonásainak és sajátos oldalkompozícióinak köszönhetően nem csak ismerős, hanem szívszorító is.

E két Eisner-díjjal és három Harvey-díjjal jutalmazott úttörő képregény roppant kifejező képet fest a tinédzserkori vágyakozásról, az első szerelemről (valamint az első szívszakadásról), a hit válságáról és a mindezzel való megbékélésről. Thompson ceruzával és tintával megénekelt szerelmi története maradandó élmény.

A képregény ára 7.990 Ft, de a kiadó webshopjából 6.000 Ft-ért lehet majd megvásárolni, illetve előrendelhető egy limitált, keménytáblás kiadás is, ez 10.000 Ft-ot kóstál majd.

Cikkek a képregényről oldalunkon:
Blankets – A nagy első alkalmak
Szimbólumok Craig Thompson Blankets című képregényében