Befejezik A Hegy alkotói

Varga Bálint Bánk író és Pintér Márk rajzoló egy Facebookon közzétett nyilvános bejegyzésben tudatták: nem folytatják tovább közös projektjük, A Hegy rajzolását. A legfőbb ok az idő- és kapacitáshiány, így A Hegy – hosszas próbálkozások ellenére – valószínűleg soha nem fog egyben napvilágot látni.

Mivel észrevettük, hogy nem haladunk, és senkit nem akarunk tovább hitegetni, lépnünk kellett és ez a lépés a most olvasható búcsúnk.

ahegybanner

A Hegy 2014-ben megnyerte a Libri és a Magyar Képregényszövetség közös ArtComix pályázatát, ami ígéretes magyar képregénykötetek megjelentetését célozta meg. Az alkotók a határidőre nem készültek el a munkával, majd számos csúszás hátráltatta az újabb oldalak megszületését. A prológus és az első fejezet Töredékek címmel megjelent tavaly, és az alkotók elmondása alapján 370 darab kelt el belőle, ami ilyen terjesztésben egyáltalán nem számít rossz eredménynek. Próbálkoztak Indiegogo-s kampánnyal, igyekeztek más rajzolókat (Somogyi Mariann, Kuczora Zsolt és Sulyok Tibor) is bevonni a projektbe, legutóbb pedig a névrokon HEGY zenekarral fűzték szorosabbra a szálakat, mindez mégsem vezetett eredményre.

A Hegy képregényként most úgy tűnik nem tud megvalósulni. Egyszerűen nincs olyan ember (teljesen jogosan!) aki egy ilyen méretű és kaliberű képregényt meg tudna rajzolni komoly anyagi támogatás vagy tengernyi szabadidő nélkül. Emberek vagyunk, családos és dolgozó emberek, a Hegy pedig talán túlságosan grandiózusnak készült, túl nagy falat lett ahhoz, hogy csak hobbi szinten összekapkodva készüljön el. Persze egyszer csak elkészültünk volna, de nem akartuk 2-3-5 évig húzni, mígnem egyszer csak valóban képesek vagyunk az általunk megálmodott módon és minőségben megjelentetni a képregényt. Természetesen elnézést kérünk mindenkitől, akinek ezzel csalódást okoztunk, vagy okozunk éppen, ez nem állt szándékunkban.

Oldalunk A Heggyel kapcsolatos bejegyzései ide kattintva érhetők el.

ahegyszkeccs

Forrás: A Hegy Facebook-oldala