Batman Inc #3 – elnapolva

Szerdán jelent volna meg, de csak augusztus 22-én adják ki a Batman-képregénysorozat következő részét.

Elhalasztották a Batman-képregénysorozat következő részének megjelenését az új Batman-film egyik coloradói vetítésén történt tragédia miatt.

A képregényt kiadó DC Entertainment közleményben jelentette be, hogy egy hónappal elhalasztják a Batman, Inc. harmadik epizódjának megjelenését a coloradói Aurorában A sötét lovag – Felemelkedés című film bemutatóján történt lövöldözésben elhunyt 12 áldozat és 58 sérült, valamint családtagjaik iránti tiszteletből. A képregény bizonyos része ugyanis a történtek fényében „érzéketlennek” tűnhet.

A kiadó nem részletezte, hogy pontosan mit ért az „érzéketlenség” alatt, de a sorozat rajzolója, Chris Burnham Twitter-üzenete szerint a képregény kíméletlen jeleneteket ábrázoló illusztrációi problémásak a tragédia miatt.

A Batman Incorporated, vagy ahogy emlegetik, Batman, Inc. egyike a Warner Bros. Entertainmenthez tartozó DC Comics havonta megjelenő képregényeinek. A sorozatot májusban indították újra, és szerdán jelent volna meg a harmadik része. A kiadás új dátuma augusztus 22.

A mozis mészárlás letartóztatásban lévő elkövetője, a 24 éves James Eagan Holmes ellen a jövő héten emelnek hivatalosan vádat. (hirado.hu)