Todd McFarlane Pókembere 675 ezret ér

…persze dollárban!

A csodálatos Pókember 1990-ben magjelent, 328-as számú füzetének borítórajza hivatalosan is a legdrágább eredeti amerikai képregényrajzzá vált. Az alkotás 675 ezer dollárért cserélt gazdát – adta hírül a The Hollywood Reporter.

A rekordot eddig egy 1986-os klasszikus Batman-rajz tartotta, pontosabban egy oldal A sötét lovag: Felemelkedés című minisorozatból, ami 448 ezer dollárért talált vevőre. A világ legdrágább képregényrajzának csúcsát júniusban döntötték meg, amikor egy Párizsi aukción 1,6 millió dollárt adtak egy borítórajzért, ami a Tintin Amerikában című képregényhez tartozott.

A mostani, rekordösszegért elkelt rajz a híres képregényművész, Todd McFarlane munkája. A képen Pókember éppen hatalmas ütést mér Hulkra úgy, hogy közben a Pókember-logót is összetöri. Az aukción egy másik McFarlane-mű is a kalapács alá került, egy klasszikus Pókember-rajz szintén 1990-ből, ami 358 ezer dollárért talált gazdára. A hozzáértők ez utóbbit várták inkább a rekorddöntő helyre, lévén a mű egy sorozat első darabja.

Pókembert tartják a Marvel-univerzum legfontosabb és legértékesebb karakterének, amit az is alátámaszt, hogy a legdrágább képregény rekordja is az ő nevéhez fűződik: az „Amazing Fantasy” sorozat 15-ös számú kötete 1,1 millió dollárral stabilan tartja a pozíciót. (kultography.hu)