Alfabéta-díj 2020: Elkezdődött a nevezés

Múlt héten kezdődött, és még bőven tart a nevezés az idei Alfabéta-díjra, melynek végső határideje február 9. Idén változott a kiírás is, nevezés előtt érdemes végigolvasni a kiírás teljes szövegét.

Idén a fő kategória a „kép-regény” lett, amibe a 2019. január 1. és december 31. között önálló nyomtatott kiadványban, kötetben vagy füzetben megjelent művek nevezhetők.

A nevezés további feltételei:
– A mű terjedelmének el kell érnie a 20 oldalt.
– A mű nyilvános terjesztésbe került. Nyilvános terjesztésnek számít a széles körű, ingyenes terjesztés is.
– A megvásárolható/beszerezhető példányok száma meghaladja a 30 darabot.
– Korlátozott (100-nál alacsonyabb) példányszámú kiadvány esetében további feltétel, hogy legalább egy nagyobb képregényes rendezvényen (budapesti és szegedi képregényfesztivál, Hungarocomix, képregénybörzék) szerzőjétől vagy kiadójától megvásárolható/beszerezhető legyen.

Alfabéta-díj extra:
A zsűri fenntartja magának a jogot további díjak kiadására. Ezekkel olyan kiemelkedő műveket ismer el, amelyek valamilyen okból nem illenek bele a „kép-regény” kategóriákba.

Lehetséges kategóriák: antológiákban vagy magazinokban megjelent képregények, folytatásokban közölt képregények, csak interneten közzétett művek, a 30 oldalas terjedelmet el nem érő önálló kiadványok, képregény-sorozatok, egyedi megoldások.

Itt is feltétel a 2019. január 1. és december 31. közötti megjelenés és a nyilvános beszerezhetőség/elérhetőség.

A Magyar Képregény Szövetség által évente kiosztott díj az előző naptári év legjobb új magyar képregényeit ismeri el. Bárki nevezhet képregényt, akár ő készítette, vagy szimplán csak kedveli azt. Fontos, hogy 2019. január 1. és december 31. között megjelent képregényről legyen szó.

A nevezéseket a Facebookon várják.

A nevezési időszak 2020. február 9-ig tart.