Alan Moore kísérletezik

No nem az alkímiára kell gondolni, bár a mágiával is foglalkozó művészről ezt is feltételezhetnénk, de most erről nem esik szó, annál inkább egy rendhagyó új kiadványáról.
A képregény atyaúristenével készített egy kimerítő interjút a CBR amerikai comics oldal, egy most induló brit fanzine kapcsán, amely fölött Moore bábáskodik és nagyrészt az ő ötletéből születik. Mint mondja, nem tekinti magát már kizárólag és elsősorban képregényalkotónak, egy reneszánsz ember, ezzel az új underground magazinnal is sokféle témát érintenek, kisebb részben alkotja majd csak képregény és illusztráció.
Legfőbb motivációja egyfajta társadalmi segítséget is nyújtani hétköznapi problémákban, fiatalokat foglalkoztató kérdéseket megválaszolni, a nehéz anyagi helyzetben való boldoguláshoz tippeket adni, ápolni a lokálpatriótizmust és a hasonló magazinok 60-as évekbeli hagyományát, mindemellett szórakoztatni is.
A mesterre jellemző hosszú válaszok közé a riporter alig tudott besuvasztani pár rövid kérdést. Szóval érdemes megnézni mivel foglalkozik mostanában a képregényiparban csalódott Alan Moore, de ha nem őróla lenne szó, akkor is dícséretes kezdeményezés. A kiadvány a Dodgem Logic nevet kapta a keresztségben, amely az író egy 34 évvel ezelőtti fiatalkori ötletéhez nyúlik vissza.
Alan Moore: Dodgem Logic